HR Top 40: Jure Brkljača i Grše & Miach ušli među najemitiranije

Vatra i dalje ima najemitiraniju snimku u Hrvatskoj. Pjesma Slatke suze gorka ljubav (Dallas Records) je ostvarila svoj peti tjedan na vrhu HR Top 40.
Svi izvođači iz prošlotjednog Top 5 ostali su u krugu pet najemitiranijih. Pavel (Do mjeseca, Dallas Records, broj 2) te Tony Cetinski i Adi Šoše (Sve ili ništa, Hit Records, broj 4) su ostali na svojim mjestima. Svoje prošlotjedne pozicije zamijenili su Damir Kedžo (Voljena ženo, Croatia Records, broj 3) i Matija Cvek & The Funkensteins (Na jastuku, Menart, broj 5).
HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 5. do 11. veljače 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Singl Slatke suze gorka ljubav je prvi naslov od balade Sad kad znaš (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records, broj 14) s ostvarenih pet uzastopnih tjedana na prvom mjestu HR Top 40. Isto tako, ovo je prva snimka grupe Vatra s minimalno pet tjedana na vrhu od pjesme Javi se kad stigneš (Dallas Records, devet tjedana, listopad/studeni 2022.).
Istodobno, Slatke suze gorka ljubav je peto izdanje grupe Vatra s najmanje pet tjedna na vodećoj poziciji liste, nakon Tango (Dallas Records, 26 tjedana, 2014.), Saturn (Dallas Records, devet tjedana, 2014./2015.), Nama se nikud ne žuri (ft. Massimo, Dallas Records/Aquarius Records, 2018., 13 tjedana) i Javi se kad stigneš (devet tjedana, 2022.).

Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega su dva noviteta.
Najviši novi ulaz je ostvario Jure Brkljača sa singlom Slab na tebe (Hit Records, broj 17), što je njegov prvi boravak među najemitiranijima poslije dva i pol mjeseca (Sve je prolazno, Hit Records).
U pitanju je obrada pjesme koju je originalno izveo ITD band, što snimku Slab na tebe čini prvim novitetom/obradom na HR Top 40 još od 25. rujna 2023. (The Swingers feat. Neno Belan – Čuvaj me, pazi me, Croatia Records).

Grše i Miach ušli su na listu s novom suradnjom Fantazija (yem, broj 24). U slučaju oba izvođača radi se o prvom ulazu na listu od singla Led (yem, broj 15), čime su jedini izvođači uz Damira Kedžu s dvije snimke.

Osim što su ušli među najemitiranije, pjesma Fantazija se nalazi i među najstreamanijim singlovima u Hrvatskoj. U prošlotjednom izvještaju magazina Billboard, duet Gršeta i Miach je kao najviši novi ulaz došao na broj jedan liste Croatia Songs, dok je službeni spot dosad pregledav više od 2,6 milijuna puta.

Povratkom na listu, status najizdržljivijeg singla ponovno ima Prljavo kazalište. U pitanju je balada Stare navike (IDM Music/Houra Group, broj 39), koja broji svoj 46. tjedan emitiranja. Najveći pomak u odnosu na tjedan ranije ostvarili su Nina Badrić & Petar Grašo (Nemoj, Tonika/Aquarius Records, 10 mjesta – s broja 29 na broj 19).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Slatke suze, gorka ljubav (Vatra, Dallas Records) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.