James Night uoči Dore 2024. pita: hrvatska ili engleska verzija “Nebo Plače”?

James Night oduševio je publiku autorskim singlom “Nebo Plače” s kojim se plasirao među 24 odabrane pjesme za Doru 2024., te će se natjecati za izbor najbolje pjesme koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji. Ususret natjecanju isporučuje i “Behind The Clouds”, dugo iščekivanu englesku verziju dance pop himne s kojom se ovog petka, 23. veljače, natječe na Dori.

James je, prema mišljenju publike, jedan od favorita za ovogodišnju Doru. Lyric video “Nebo Plače” u samo mjesec dana od izlaska broji vrtoglavo visokih 250 tisuća pregleda, dok je sami singl po izlasku debitirao na drugom mjestu ljestvice Deezer Top 100 Croatia te zadržao visoke pozicije od tad i prikupio podršku čak i van granica Lijepe Naše.


Usprkos užurbanom rasporedu ispunjenim probama, intervjuima i gostovanjima diljem Hrvatske, regije, ali i cijele Europe, nakon što je objavio prekrasan spot ispunjen simbolikom za “Nebo Plače”, James sada objavljuje i spot za “Behind The Clouds”. Inspiriran igrom riječima, kreativni Vinkovčanin novim spotom donosi ‘behind the scenes’ snimanja spota te prikazuje kako izgleda rad s njegovim timom iza kamera! Za izradu spota zaslužni su Jakov Kaštelanac, Andrea Mulder te Blaž Grgić s kojima je James i ranije surađivao, a u spotu se, osim Jamesa, nalaze i četiri plesačice iz grupe Independance koje svojim zanosnim pokretima iznose emociju pjesme.

Pjesmu “Behind The Clouds” James je napisao nakon noćnog izlaska u samo 20 minuta! Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identitetom te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku koja je postala temelj teksta pjesme. Kada se odlučio prijaviti na ovogodišnju Doru, preveo je tekst na hrvatski jezik te objavio sada već poznatu pjesmu “Nebo Plače”. Iako obje verzije pjesme nose istu poruku, “Behind The Clouds” ipak produbljuje cijelu priču pjesme u određenim dijelovima teksta, a slušateljima prepušta odabir između engleske i hrvatske verzije.

 

Iza teksta pjesme stoji James Night, dok uz njega glazbu i aranžman potpisuje Pete Spruce, producent poznat po hitovima “Don’t Let Me Go”, “Hold My Love” i “Toxic”, a također i Jamesov prijatelj. Pete je radio master te mix pjesme uz Romualda Klemma, českog inženjera koji je prošle godine bio svrstan u Top 10 Dolby Atmos inženjera od strane Embody Spatial Audio korporacije – svjetskog lidera u Spatial tehnologiji. Ponosni s uspjehom svog zajedničkog rada i truda, James i njegov tim odlučili su slušatelje počastiti i s Dolby Atmos verzijom “Behind The Clouds”.

Mladi Vinkovčanin tijekom 2023. godine oduševio je publiku autorskim singlovima objavljenim za Dancing Bear – “Silver Lining”, “Nije Zauvijek” i “Chasing Rainbows” te “Cruella”, a našao se u i finalu želja za Doru na portalu Eurosong.hr. Svojim neiscrpnim radom prikupio je veliku pažnju te se trenutno ponosi s 33 tisuće pratitelja na TikToku te 16 tisuća na Instagramu. Sada se uzbuđen i prepun adrenalina priprema za svoj debitatnski nastup na Dori 2024.

“Behind The Clouds” slušajte na svim streaming servisima.

Singl “Behind The Clouds” slušajte OVDJE