War, Vûlom, Drown Slet katarzične tuge u Močvari

Naši izbori nisu uvijek ono što sami želimo. Često su nametnuti onim što društvo misli da je ispravno. Čak i u banalnoj istrazi mjuze i koncerata. Nekad odabir biva sasvim krivim jer smo u procjeni rizika shvatili da je lakše ići putem masovne prihvaćenosti nekog benda, samo kako bi vlastitu nesigurnost isprali upravo tom krivom odlukom. Ali ništa zato. Nove snage spremno čekaju u podzemlju. Stoga, neka vam Crnilo pomogne još jednom kako bi prepoznali neke manje znane razarače i one čije vrijeme tek dolazi. U istrazi žestokih rifova, ovoga puta letimo iznad žanrovski fragmentirane sporosti:

DROWN (Karlovac)
Ostali smo posve zatečeni zadnji puta kada su DROWN započeli svoje putovanje shoegaze prostranstvima. Momci unose svježinu u žanr koji je ovih dana poznatiji nego u početcima. Slaganje gomile pojačala i sanjiva mjuza i tihi vokali koji poput jeke prodiru iz zvučnika su njihova strast. Utjecaje su nadrasli, vodeći nas na neko drugo mjesto koje se materijalizira pred očima dok trojac vješto prebire po instrumentima. Pozdravimo njihov povratak, jer Crnilo nikad nije bilo sanjivo kao tada.

WAR (Njemačka)
Ako je shoegaze onomad bila glazba za kužere, tada je doomgaze mjuza za sve one koji će to tek postati. Veni vidi WAR su njemački žanrovski hibrid stoner doom-a i shoegaze-a što nam ponovno rađa novi žanr, što opet znači sasvim nove zvukove na pozornici kluba koji se ne libi istraživati dalje od svih odrednica. Kozmonauti su ovoga puta sakriveni u trojac, simpatičan i skroman, naoružan glasnim rifovima, urlicima i pojačalima koja tjeraju vaše loše raspoloženje.

VÙLOM (Zagreb)
Za sam kraj večeri, stiže nam premijera melankolična i melodična death doom-a. Nekad se u podzemlju skrivaju bendovi za koje niste znali da postoje, a njihova neupitna kvaliteta je ono što ih čini bitnim akterima. Upravo su takvi i VÙLOM koji svoje početke vežu za Split, no već neko vrijeme rade i funkcioniraju u Zagrebu. Vješto stapaju melodične pejzaže s žestokim i teškim zvukom depresivna metala. Njihov je zvuk negdje između „Peaceville” trojstva s početka 90′-ih i novijih bendova ista žanra. Emotivna tmina za mračna vremena koja se često nadvijaju nad svima nama. Ovo je njihova močvarna premijera. Neka bude zapamćena!

Utorak 27.2.2024.
vrata 19:30
početak 20:30
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €