Popka poletnim singlom “Kamo gren?” najavio album prvijenac

Mladi pulski glazbenik Popka objavljuje svoj treći singl “Kamo gren?” s kojim najavljuje svoj album prvijenac. Kao i u prethodna dva singla iz 2023. godine, “Oumajgad” i “Reklama, reklama, reklama”, Popka se predstavlja u svom šarenom i plesnom stilu.

Talentirani Popka ovoga puta donosi svoju prvu autorsku pjesmu na istarskoj čakavici, za što su, kako navodi, zasigurno utjecale i legende istarske glazbene scene.

Kao i sve pjesme koje će se naći na Popkinom debitantskom albumu, i “Kamo gren?” je snimana pod producentskom palicom Dejana Damijanića u njegovom Molaj Breka Productions studiju. U istom studiju u posljednje vrijeme okuplja mnoga glazbena imena s istarske scene, a radi i na drugim interesantnim audio – vizualnim projektima.

Uz Popku, koji potpisuje tekst pjesme, Damijanić potpisuje glazbu i aranžman singla te je u konačnici zaslužan i za Popkin šareni i uvrnuti zvuk. Na aranžmanu su također radili i iskusni istarski glazbenici Zoran Vujić (saksofon) i Loris Quargnal (truba) koje istarska publika dobro poznaje iz glazbenih sastava Radio Aktiv, Night Express, JazzIstra Orchestra, Big Band Pula i mnogih drugih.

 

“Kamo gren?” prati prigodan spot oko čijeg se snimanja i montaže pobrinuo Mladen Đaković Mlaggio, redatelj, snimtelj i filmski entuzijast iz Poreča poznat po radu s brojnim imenima sa domaće scene kao što su Alen Vitasović, Damir Kedžo, Pasi, Dogma, Cirkus, a javnost se nedavno mogla upoznati i s njegovim hvaljenim dokumentarcem “Zemlja ognja”. U spotu, Popka plesom vodi kroz starogradsku jezgru Pule te dobro poznate lokacije poput Kaštela, Baraka i nebodera na Verudi.

Singl “Kamo gren?” slušajte na svim streaming servisima.