Indexi ostaju na vrhu peti uzastopni tjedan

Remaster ploče Indexi (Indexi, Croatia Records) i dalje je najprodavanije izdanje u Hrvatskoj, ostvarivši svoj peti broj jedan.
U ovotjednom Top 5 nalaze se tri kompilacije – dvije iz serijala 25 Greatest Hits (Gabi Novak, Croatia Records, broj 2 i Meri Cetinić, Croatia Records, broj 3) i 71. Zagrebački festival (Croatia Records, broj 4). Krug pet najprodavanijih zaključuje Mirzino jato s albumom King is Back (Croatia Records).

Ploča Indexi je postala prvo izdanje s pet ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje od albuma Razdor (Majke, Croatia Records, od 25. listopada do 22. studenoga 2023.).

Kada usporedimo s prošlogodišnjim rezultatima, prvi studijski naslov koji je došao do petog tjedna na vrhu je bio Warszawa ’81 (Električni orgazam, Croatia Records), a taj rezultat je ostvaren 3. svibnja. Prošle godine ukupno pet izdanja je ostvarilo minimalno pet tjedana na vodećoj poziciji, a osim zapisa koncerta grupa Električni orgazam i Majke, isto su ostvarili i Vojko V (Dvojko, Croatia Records), Fit (The Best of – 40 godina (1982. – 2022.), Croatia Records) i Haustor (Bolero, Croatia Records).

Ovoga tjedna lista bilježi 19 promjena, od čega je pet noviteta.

Najviši novi ulaz ostvarila je kolekcija pjesama 71. izdanja Zagrebačkog festivala (broj 4). Time drugi uzastopni tjedan kao najviši novitet imamo kompilaciju, nakon što je protekli tjedan taj status imao kompilacijski album Gabi Novak 25 Greatest Hits.

Kolekcija 71. Zagrebački festival je ukupno sedmo izdanje povezano sa Zagrebačkim festivalom u zadnjih pet godina na Top-listi prodaje. Počevši od 2019. godine, svaka kompilacija Zagrebačkog festivala se našla u društvu najprodavanijih, a 2023. godine objavljena je i posebna kolekcija Zagrebački festival – Antologija (Croatia Records) s najvećim uspješnicama festivala objedinjenima na izdanju.

Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog festivala je održano 19. travnja, a stručni žiri je kao najbolju pjesmu ocijenio Voljet ćeš opet (ToMa, Dallas Records).


Ovotjedna lista ima četiri izvođača koji su ušli prvi puta.

Najmlađa članica ovotjedne liste je devetnaestogodišnja Elena Brnić, koja je debitirala među najprodavanijima s pločom San (Menart, broj 9). Ovim rezultatom, postala je prva izvođačica koja je s debitantskim izdanjem ušla među 40 nakon dva tjedna (Fran FM – Influencerica, Croatia Records).

Na albumu se nalazi deset pjesama, od kojih su njih dvije (Zauvijek i Htjela sam te voljeti) ušle na listu najemitiranijih snimki u Hrvatskoj HR Top 40.

“Nema dovoljno riječi kojima mogu zahvaliti svim ljudima oko mene koji su mi pomogli da ostvarim svoj san. Najviše mogu zahvaliti diskografskoj kući Menart koja je u svakom koraku stajala iza mene, što su vjerovali u mene u trenucima kad je meni te vjere malo i manjkalo te zajedno velikim koracima grabimo prema naprijed! Preoduševljena sam finalnim proizvodom i jedva čekam dobiti povratne informacije od svoje publike o novim pjesmama!”, riječi su Elene Brnić prilikom predstavljanja albuma.

Među najprodavanijima ovoga tjedna našao se i Ivan Martić Ivica s izdanjem Pravi prijatelji (Croatia Records, broj 11).

Na albumu se nalazi 11 snimaka etno-pop žanra koje je posvetio obitelji, Slavoniji, Hercegovini i prijateljima.

Povodom 100. obljetnice osnutka, koja će se odviti 2025. godine, Dubrovački simfonijski orkestar je objavio ploču Dubrovački simfonijski orkestar – 100 godina (Croatia Records, broj 22). Ovo je prvi album klasične glazbe kao novitet u rezultatima prodaje od 13. prosinca 2023. (izdanje opere Lennon, Croatia Records).

Radi se o snimkama skladatelja Krste Odaka, Borisa Papandopula i Pavla Dešpalja, a svrha albuma je osvrt i zahvala svih glazbenicima koji su svirali u Dubrovačkom simfonijskom orkestru kroz ovo dugogodišnje razdoblje.

KUD Sloga iz Satnice Đakovačke (Satnica je srce Slavonije, Croatia Records) dospio je na 39. mjesto Top-liste prodaje. Time je izdanje Satnica je srce Slavonije postalo prvi album tamburaške poslije sedam mjeseci među najemitiranijima (Zlatne žice Slavonije Požega 2023., Croatia Records).

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_16. tjedan