Poziv filmašima na pitching: SCENARIJ KINOHITA

Pulski filmski festival drugu godinu zaredom organizira program “Scenarij kinohita” s ciljem da podrži filmske projekte koji uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet.

“Scenarij kinohita” je program predstavljanja projekata (pitching) koji će se održati tijekom 71. Pulskog filmskog festivala, a namijenjen je svim redateljima, producentima, scenaristima ili drugim autorima čiji je projekt dugometražnog filma u fazi razvoja. Pravo prijave imaju isključivo većinske hrvatske produkcije svih rodova i žanrova kojima još nisu odobrena sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova.


Odabrani prijavitelji predstavit će svoje projekte pred tročlanim žirijem na pitchingu koji će se održati tijekom Festivala. Najboljem projektu pripast će novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar.

Poziv je otvoren od 18. travnja do 16. svibnja 2024. godine, a prijave se zaprimaju putem niže navedenog online obrasca.

Prijavnica za Scenarij kinohita


Prijavi je potrebno priložiti biografije redatelja, scenarista i producenta (ako su pridruženi projektu), sinopsis i treatment projekta, raspisane dvije scene scenarija, autorsku viziju, objašnjenje na koji način projekt spaja autorski i komercijalni senzibilitet, nacrt distribucijske strategije te dodatne materijale koji su relevantni za projekt.