Kraut rock esencija u Močvari: Roedelius & Roedelius

ROEDELIUS & ROEDELIUS (Njemačka)
Kad slavite rođendan doma, nećete zvati baš bilo koga već isključivo najdraže prijatelje – tako je i Močvara odlučila za svoj rođendan pozvati posebnog gosta!

Hans-Joachim Roedelius je devedesetogodišnja glazbena legenda iz Njemačke (rođen je 1934. u Berlinu!), suosnivač kultnih bendova kao što su Cluster i Harmonia. S bendom Cluster je već bio kod nas prije 14 godina zajedno sa suosnivačem Dieterom Moebiusom, a glazbenim sladokuscima je taj koncert ostao u posebnom sjećanju. Njegovu istraživačko eksperimentalnu glazbenu karijeru su obilježile česte suradnje i kolaboracije s brojnim umjetnicima među kojima se ističu, uz već spomenutog Moebiusa, Conrad Schnitzler, Michael Rother i Brian Eno, a popis glazbenika i bendova koje je inspirirao ili su ga pokušali kopirati je podugačak.

Izdao je preko stotinu glazbenih albuma različitih žanrova isprepličući kraut rock, jazz, elektronsku i avangardnu glazbu u uvijek iznova originalnim i kreativnim kombinacijama. Sam sebe uglavnom predstavlja kao ne-muzičara tvrdeći da su njegovi albumi i koncerti zapravo zvučne slike, tj. autoportreti. Zvukove koristi baš kao što slikari koriste oblike i boje stvarajući svaki put iznova drugačiju i originalnu paletu zvukova a vjerujemo da će Močvari za rođendan zvučno oslikati unikatni dar.

Na Močvarin rođendan dolazi u izazovnoj obiteljskoj kombinaciji: njegova kćer Rosa Roedelius kreirala je vizualne efekte na očevu glazbu pa nam tako njih dvoje dolaze predstaviti ovu jedinstvenu i improviziranu obiteljsku manufakturu. Ni sami ne znamo što očekivati iz uvijek iznenađujućeg repertoara Roedeliusa pa vas pozivamo da se ovom prigodom iznenadite zajedno sa nama!

Koncert je organiziran uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Goethe-Institut Kroatien.
Ponedjeljak 27.5.2024.
vrata 20:00
početak 21:00

Upad u pretprodaji: 25 €
Upad na dan događanja: 30 €