HR Top 40: Baby Lasagna deseti tjedan na vrhu, Detour najviši novi ulaz

Snimka Rim tim tagi dim (Universal Music Hrvatska) u izvedbi Babyja Lasagne deseti tjedan, od čega deveti uzastopni, predvodi listu HR Top 40.

Prošlotjedni Top 5 je zadržao svoje pozicije i ovoga tjedna. Na drugoj poziciji nalazi se singl Kad padne mrak (Parni valjak, Croatia Records), treće mjesto pripada pjesmi Nitko osim nas (Vatra, Dallas Records), balada Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records) je na broju četiri, a krug pet najemitiranijih zaključuje snimka Sve da ima neki način (Silente, LAA).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 27. svibnja do 2. lipnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.
Singl Rim tim tagi dim je prvi naslov s deset ili više tjedana na vrhu HR Top 40 od prošloga ljeta, kada je radijskim eterom dominirao duet Nine Badrić i Petra Graše Nemoj (Tonika/Aquarius Records, 13 tjedana). Istodobno, pjesma Rim tim tagi dim je prva snimka koja je ove godine postigla dvoznamenkasti broj tjedana na vodećoj poziciji rezultata mjerenja emitiranja.
Osim u radijskom eteru, singl Rim tim tagi dim nastavlja s dobrim rezultatima i na digitalnim glazbenim platformama. U niti mjesec dana, snimka je prikupila preko 15 milijuna streamova na platformi Spotify gdje zasad ima preko 33 milijuna streamova, a novostečena popularnost omogućila je Babyju Lasagni rasprodane koncerte u Italiji, Austriji i Sloveniji.

Najviši novi ulaz ostvario je Detour
Ovoga tjedna lista bilježi osam promjena, od čega je sedam noviteta. Od sedam debitantskih pjesama, tri su iz repertoara CMC Festivala, čime ova revijalna smotra pjesama ima ukupno sedam izdana u rezultatima mjerenja emitiranja.

Najviši novi ulaz ostvario je Detour sa snimkom Kao ptica let (Aquarius Records, broj 13), što je prvi ulaz poslije sedam mjeseci (Imaš sebe, Aquarius Records). Istodobno, ovo je prvi puta od 26. prosinca 2022. da Detour ima najviši novitet, kada je u društvo najemitiranijih ušao singl Snijeg (Denis Goldin remix) (Aquarius Records).

Ovim rezultatom, broj Detourovih ulaza među najemitiranijima u zadnje dvije i pol godine povećan je na šest.

“Veliko zadovoljstvo je čuti da je naš najnoviji singl ‘Kao ptica let’ već u prvom tjednu ušao na 13. mjesto najizvođenijih u Hrvatskoj, naročito što se radi o prvoj pjesmi koju predstavljamo nakon albuma ‘Master Blaster’ i s kojom otvaramo poglavlje novog albuma. Hvala na puštanju i slušanju”, poručio je Nenad Borgudan (Detour).


Novi ulazi: Borna Čop feat. Vedran Božić, Noelle i Željko Bebek
Duet Borne Čopa i Vedrana Božića Što ćemo sad s tim (Croatia Records) ušao je na 15. poziciju ovotjednih rezultata. U pitanju je prvi ulaz Borne Čopa poslije godinu i sedam mjeseci (Ljeto ljubavi, Croatia Records), dok je ovim rezultatom Vedran Božić debitirao na HR Top 40. Time je postao prvi debitant među najemitiranijima od 22. travnja (Ilan Kabiljo i Grupa 777).

Pjesma Što ćemo sad s tim je ujedno najavni singl prvog samostalnog izdanja Borne Čopa.

Noelle se vratila u društvo najemitiranijih nakon tri mjeseca. Riječ je o snimci Zbroji dva i dva (Menart, broj 17), predstavljenoj povodom CMC Festivala, koji je održan proteklog vikenda u Vodicama.

Osim što je prvi Noellein naslov na HR Top 40 poslije singla Baby Baby (Menart), pjesma Zbroji dva i dva je i prva sa CMC Festivala koja je ušla na listu kao novitet poslije dva tjedna (Neda Ukraden – Živi se i umire za ljubav, Croatia Records).

S pjesmom predstavljenom na CMC Festivalu među najemitiranije se vratio Željko Bebek. Radi se o snimci Ne boj se golubice (Croatia Records, broj 19), koja je njegova prva pjesma u rezultatima mjerenja emitiranja nakon 10 mjeseci (S tobom su godine minute, Croatia Records). Ovo je ujedno njegov treći ulaz među 40 u posljednjih godinu i pol dana.


Novi ulazi: Dino Petrić, The Bastardz i Kim Verson

Dino Petrić je ostvario svoj drugi ulaz na HR Top 40, zahvaljujući singlu Otvoreno more (Hit Records, broj 32). Kao i u slučaju pjesama Zbroji dva i dva i Ne boj se golubice, snimka Otvoreno more je objavljena povodom predstavljanja na CMC Festivalu.

Istodobno, ovo je prvi ulaz za Dina Petrića poslije 13 mjeseci, kada je na listu ušla njegova suradnja s kolegom iz showa The Voice Hrvatska Jurom Brkljačom Isti ka i ti (Hit Records).

Nakon gotovo godinu i četiri mjeseca, među 40 nalazimo i grupu The Bastardz. U pitanju je singl Ljubav za sve nas (Aquarius Records), koji je ušao na 33. mjesto ovotjednih rezultata. Istodobno, ovo je prvi ulaz za Marija Huljeva, čiji vokali se mogu čuti u pjesmi, nakon sedam mjeseci (Nazovi me, Menart/Sipa Music).

Ulaz kao novitet među najemitiranije poslije šest mjeseci ostvarila je Kim Verson sa singlom We Can Fly (Dallas Records, broj 35). Ukoliko se izuzmu pjesme predstavljene na ovogodišnjem izboru za Eurosong Dora 2024, izdanje We Can Fly je jedna od četiri snimke koje su u potpunosti na engleskom jeziku u protekle dvije i pol godine te prva na HR Top 40 od 24. srpnja 2023., kada je u društvo najemitiranijih ušla pjesma Driving to the Sea (ERIC, Universal Music Hrvatska).

Ovo je sedmi ulaz za Kim Verson na HR Top 40, od čega prvi sa snimkom na engleskom jeziku, u osam godina.

Suradnja Nine Badrić i Petra Graše Nemoj (broj 38) i dalje je najizdržljiviji singl HR Top 40. Ovaj duet, koji je tijekom prošlogodišnjeg ljeta boravio 13 tjedana na vrhu liste, brojin 49. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak u odnosu na prošlotjedne rezultate imao je Amir Kazić Leo s pjesmom Raširena krila (Croatia Records/Karpo Media, 12 mjesta – s broj 34 na broj 22).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.