Rajko Grlić otvara Pulski filmski festival

Svjetskom premijerom novog filma redatelja Rajka Grlića “Svemu dođe kraj” otvara se 71. Pulski filmski festival koji započinje 11. srpnja, a najavljena je i svjetska premijera filma “Šalša” Dražena Žarkovića, te “Šlager” Nevija Marasovića kao otvaranje Festivala i prije službenog otvaranja u Areni

Pulski filmski festival zaključio je glavni natjecateljski program Hrvatskog filma i Hrvatskih manjinskih koprodukcija, a uz već ranije predstavljene naslove koji se natječu za Zlatne arene, u Zagrebu je uz filmsku ekipu predstavljen film otvaranja – romantični triler “Svemu dođe kraj” redatelja Rajka Grlića koji je s književnikom Antom Tomićem i scenarist filma, a glavne uloge imaju Živko Anočić i Jelena Đokić.

“Godine 1974. u Puli je prikazan debitantski film tada mladog redatelja Rajka Grlića “Kud puklo da puklo”, a sada smo sretni i velika nam je čast što će Rajko Grlić svjetsku premijeru svog posljednjeg filma imati u Puli i drago mi je da ćemo njime otvoriti 71. Pulski filmski festival”, najavio je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek.