U petak izlazi singl “Smicalica” kojim Stereotrip najavljuju novi studijski album

Stereotrip je domaći alternativni rock bend iz Splita osnovan 2019., a čine ga Marko Petrović, bas i vokal, Roko Leni Ukić, bubanj, Ante Madunić, gitara, i Antonio Vuletić, klavijature, dok je od jeseni 2023. godine zvučna slika benda dodatno pojačana sjajnim gitaristom i prijateljem Ivom Tudorom, koji je postao redoviti gost u studiju i na koncertima. Poznati po svojoj energiji i strasti prema glazbi, neumorno nastupaju diljem zemlje, a njihov zvuk je čvrst, energičan i beskompromisan, zbog čega ih publika iznova podržava na svakom njihovom novom nastupu.

U lipnju 2023. godine objavili su svoje premijerno studijsko izdanje “Mimo svijeta”, za Street Pulse iz Splita, snimano u mostarskom studiju “Pavarotti”. Album, koji je producirao Saša Karabatak, uz Ivan Božanića (Pips, Chips & Videoclips), sadrži 11 pjesama, a donio nam je hitove poput “Suze, krv i znoj”, “Oslobodi me” i “Oči od stakla”. U svojim nastupima na pozornici su opušteni, željni živih svirki i nastupa, stoga ne propuštaju niti jednu priliku da svoj glasni, beskompromisni sirovi rock predstave slušateljima. Čvrsti zvuk, užitak u svakom nastupu, poletnost i energija, te slojeviti tekstovi samo su neki od atributa radi kojih Stereotrip privlači sve više slušatelja i publike.

Ne gubeći vrijeme, bend je već završio rad na svom drugom studijskom albumu koji će biti objavljen tijekom 2024. godine. Prvi singl, i prateći video, kojim ga najavljuju, “Smicalica”, premijerno će biti objavljen u petak, 14. 6. 2024., i predstavlja nastavak kreativnog puta Stereotripa, te njihovu stalnu evoluciju u glazbenom izrazu. “Smicalica” donosi svježinu i novu energiju koju će publika zasigurno prepoznati i zavoljeti.
Tekst singla kreirao je Marko Petrović, za glazbu i aranžman su zaslužni Marko Petrović, Roko Leni Ukić, Ante Madunić i Antonio Vuletić. Snimanje i produkcija je djelo Saše Karabatka i Ivana Božanića, audio tehničar je bio Adin Sarić, pjesma je snimljena u studiju Pavarotti u Mostaru, a mix i mastering potpisuje Ivan Božanić. Režiju, kameru i montažu videa je majstorski napravio Dinko Čvorić – Doringo, druga kamera i rasvjeta je bio Igor Bogdanović, a posebna zahvala ide klubu Kocka za ustupljeni prostor!

Video “Smicalica” bit će objavljen točno u podne, 14. 6., na ovom linku https://www.youtube.com/watch?v=-UqpZ0qe7yM, a dok ga čekamo slušamo prvi album “Mimo svijeta“!

Linkovi
https://linktr.ee/stereotrip.split