U Začaranoj močvari Ana Ćurčin Trio, Lovro Mirth

Začarana Močvara ponovno donosi zanimljiv spoj domaćeg i regionalnog kantautorskog djela, ovoga puta Anu Ćurčin i Lovru Mirtha!

ANA ĆURČIN (Srbija)
Ana Ćurčin posljednjih je godina nezaobilazno ime regionalne kantautorske scene, a u Močvaru ovaj put dolazi sa svojim triom u kojem, osim nje, nastupaju Ana Protulipac (bas) i Milena Jančurić (flauta). Bit će to jedinstvena prilika da još jednom prođemo kroz cjelokupni opus ove glazbenice koja nas iznova oduševljava svojom glazbom.

Ana Ćurčin kantautorica je rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a danas živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje indie-rock i folk, koketira s bluesom i ambijentalnom glazbom. Počela je s aktivnim nastupima 2012. godine, a četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”. Taj je album odlično primljen od strane kritike, a Zoran Stajčić je za Ravno do dna u recenziji napisao i ovo: “Sketches Of Belonging’ kao da je album iz onog nepovratno izgubljenog vremena vladavine vinila, kad ste jedan album mogli slušati toliko dugo dok ga ne naučite napamet, a da vam ni onda ne dosadi.”

Nakon objavljivanja tog albuma Ana Ćurčin puno nastupa u regiji, a posebno se trebaju istaknuti nastup sa Stray Doggom u Sava Centru u Beogradu 2016. te nastup na Exitu godinu dana kasnije. Uskoro napušta isključivo kantautorski nastup pa okuplja i bendovsku inkarnaciju pod imenom Ana & The Changes, a 2019. izlazi joj drugi album pod nazivom “Differences”.

Godinu dana kasnije izlazi album “Scene” kojim se Ana predstavlja i kao autorica glazbe za kazalište, film, video igre i reklame jer su “Scene” kompilacija materijala nastalih za te potrebe, a to je bio i uvod na prelazak pjevanja na srpski jezik. S pjesmom “Tu” je 2021. osvojila Nagradu Mladen Mladenović, a prošle godine je objavljen EP “Susret” kojeg ćemo sada po prvi put čuti uživo u Zagrebu. Ona je neumorna pa je ove godine objavila i album “It Took Me So Long” s Markom Nastićem, a i taj je, kao i ostale njene albume, objavila Pop Depresija.

Začarana Močvara već godinama dovodi mnoge sjajne glazbenike iz raznih dijelova svijeta, a Ana Ćurčin se definitivno savršeno uklapa u naziv našeg programa. Njena muzika će vas začarati i očarati.

LOVRO MIRTH (Rijeka/Zagreb)
Vokalist Lovro Mirth mladi je glazbenik iz Rijeke virtuoznog, osebujnog stila i markantnog zvučnog timbra. Voli se poigravati s raznim žanrovima pa ćete u njegovoj glazbi čuti elemente eksperimentalnog jazza, ambijentalne elektronike, psihodeličnog soula, teatralnog popa te, nerijetko, ničega od navedenog.
Za sebe kaže sljedeće: ‘Izvodim svoje setove uglavnom na mjestima koja po svojoj prirodi ne diktiraju stil, žanr, pristup, kalup i sl; najčešće ispred i unutar galerija, u polunapuštenim prostorima u sklopu nezavisnih kulturnih događanja, unutar umjetničkih instalacija skriven od publike, pored rijeka,u šumi itd. Glazbom opisujem svoju androginost, ženu u sebi i zašto mi je ona bitna u tome kako se izražavam i kako joj dajem glas i kako se s time povezat radi potrebe da izblijedim kategorije ŽENA | MUŠKARAC i načine na koje se biva jedno i drugo.’
Nedjelja 23.6.2024.
vrata 20:00
početak 21:00
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €