HR Top 40: Deset pjesama ostvarilo ulaz na listu

Snimka Svaki dan dobar dan (Igor Delač, Croatia Records) i dalje je najemitiraniji domaći naslov u hrvatskom radijskom eteru, ostvarivši svoj treći broj jedan na HR Top 40.

Pjesme Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska, broj 2) i #onokad (Nina Badrić, Aquarius Records, broj 3). zadržale su prošlotjedne pozicije. U Top 5 se našao Grše (Forza, yem, broj 4), dok su na petom mjestu Franka i ToMa (Da opet nađem te, Croatia Records/Dallas Records/Bez komentara).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 24. do 30. lipnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Svaki dan dobar dan i dalje je na vrhu liste
Ovim rezultatom pjesma Svaki dan dobar dan postala je četvrta snimka s tri ili više tjedana na vrhu HR Top 40 u ovoj godini.
Istodobno, ovo je sedmi singl Igora Delača koji je boravio na vodećoj poziciji minimalno tri tjedna i prvi poslije 13 mjeseci, kada je najemitiranija domaća snimka u hrvatskom radijskom eteru bila Laganini (feat. Anonimo, Croatia Records, pet tjedana – od 5. lipnja do 3. srpnja 2023.).

Najviši novi ulaz ima Saša Lozar
Ovoga tjedna lista bilježi deset promjena. U pitanju je deset noviteta, čime prvi puta u tri mjeseca i ukupno peti puta ove godine ne bilježimo povratak među najemitiranije (22. siječnja, 29. siječnja, 1. travnja i 8. travnja). Među ovotjednim novim ulazima našla su se dva debitanta koja su svoj glazbeni put započela u emisiji The Voice Hrvatska i to u duetima sa svojim mentorima s natjecanja.

Najviši novi ulaz ostvario je Saša Lozar s pjesmom Okus miris dodiri (Agapa) na desetoj poziciji. Tim rezultatom se Saša Lozar našao među najemitiranijima prvi puta u gotovo šest mjeseci (Ne plačem zbog nje, Agapa).

Istodobno, ovo je njegov ukupno 17. plasman na HR Top 40 od 2016. do danas, od čega je pet ulaza ostvario u razdoblju od 2022. do 2024. godine. Osim toga, ovo je ukupno osmi puta da je jedna snimka Saše Lozara ostvarila ulaz u rezultate mjerenja emitiranja među deset najemitiranijih.

Zadnji puta kada se našao u društvu najemitiranijih kao najviši novitet bilo je u izvještaju od 31. listopada 2022., kada je singl Opasno tvoj (Agapa) ušao na drugo mjesto tadašnje liste.

 

Nedavno održan festival Melodije Jadrana utjecao je na ovotjedni izgled liste HR Top 40. Na završnoj večeri održanoj 23. lipnja predstavljene su 23 pjesme, koje su od ponedjeljka 24. lipnja bile u hrvatskom radijskom eteru. Od svih novih izdanja, u društvo najemitiranijih ušlo je njih šest, što je više nego upola manje u odnosu na prošlu godinu (10. srpnja – 13).

 

Među najemitiranijima su se našli Ana Širić i Damir Urban
Debi nakon sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska ostvarila je i Ana Širić. Riječ je o njezinom duetu s mentorom Damirom Urbanom Kažu svi da izmišljam (Aquarius Records/Cepelin Media) koji se našao na broju 28 ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja.

Time je broj natjecatelja proteklih iz četvrte sezone pjevačkog natjecanja došao na tri, jer je već četiri mjeseca među najemitiranijima pobjednik Martin (Maštarija, Universal Music Hrvatska, broj 25). S druge strane, Damir Urban je ponovno na listi nakon gotovo tri godine (Sama, Croatia Records).

Osim u radijskom eteru, pjesma Kažu svi da izmišljam je ostvarila dobre rezultate i na platformi YouTube gdje je audio verzija preslušana više od 203 tisuće puta te se nalazila među najgledanijim videima u Hrvatskoj.

Na listu su ušli Mateo Pilat i Tonka
Suradnja Matea Pilata i Tonke Ovo će boljet’ (Croatia Records) našla se na 35. poziciji ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. Tim rezultatom, Tonka, inače pjevačica grupe Pavel (Do mjeseca, Dallas Records, broj 33) se našla kao samostalna izvođačica prvi puta poslije skoro 16 mjeseci (Vlak za Santa Fe feat. Nikolina Tomljanović, Dallas Records), dok je Mateo Pilat ostvario svoj prvi ulaz nakon šest mjeseci (Samo želim feat. Antonela Doko, Goran Bošković, Karla Pupis i Tina Vukov, Croatia Records).

Baby Lasagna ima dvije pjesme među 40
Baby Lasagna u samo tri dana mjerenja došao je među 40 najemitiranijih s novom snimkom. U pitanju je singl and I (Universal Music Hrvatska/Polydor), koji je dospio na broj 38 ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. Radi se o njegovoj prvoj pjesmi poslije Rim tim tagi dim, s kojom je ostvario najviši plasman Hrvatske na Eurosongu (drugo mjesto).

Kako je singl and I ušao među najemitiranije dok je tu još i snimka Rim tim tagi dim, koja je s 25. tjednom mjerenja emitiranja najizdržljiviji singl ovotjedne liste, Baby Lasagna je postao jedan od njih troje s dvije pjesme među 40. Osim njega, dvije snimke na HR Top 40 imaju Vanna (Iz inata i Dan po dan feat. Sergej) i Tonka (Do mjeseca kao članica grupe Pavel i Ovo će boljet’ feat. Mateo Pilat).

Pomakom od deset mjesta (s broja 14 na broj 4), singl Forza, koju izvodi Grše, ima najveći ovotjedni skok. Time je Grše postao peti izvođač koji su dvaput ostvarili najveći pomak u odnosu na tjedan ranije (Marcela, ToMa, Miach i Igor Delač). U izvještaju od 4. ožujka, suradnja Fantazija (Grše i Miach, yem) je skočila 19 mjesta (s broja 34 na broj 15).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi četiri regije – Dalmacija, Grad Zagreb, Središnja Hrvatska i Zagorje. Najemitiranija snimka u regiji Istra i Primorje je #onokad (Nina Badrić, Aquarius Records), dok su radijske postaje u regiji Slavonija najviše emitirale snimku Forza (Grše, yem).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.