Najzabavniji poslovni pregled godine – part 1!

ZAPOSLENICA GODINE: Zapalila ured da može ranije otići kući!Amerikanka Michelle Perrino tog 12. lipnja nikako nije mogla dočekati kraj radnog vremena pa je smislila genijalnu ideju – odlučila je zapaliti vlastiti ured u kojem je radila. Sve je bilo super dok se par dana kasnije nije slučajno razotkrila. Konačna bilanca: 9 mjeseci zatvora + 5 godina uvjetno + 4.800 dolara kazne. Da ne zaboravimo – dobila je i otkaz.

UMIROVLJENIK GODINE: Ima 95 godina i ne želi čuti za penziju!
Da, dobro ste pročitali, on ima 95 godina života i preko 80 godina radnog staža, ali usprkos tome ne želi u penziju! Riječ je o Sidu Prioru – najstarijem radniku u Velikoj Britaniji koji i dalje radi i to u lokalnom supermarketu u Wimbledonu, jugoistočnom predgrađu Londona.

NAJBOLJI POSAO GODINE: Nude doživotno zaposlenje, ali bez plaće!Jedan od najneobičnijih natječaja za posao ikad raspisanih objavljen je u jednim lokalnim novinama u Švicarskoj. Naime svećenički red Kapucini objavio je oglas kojim traže nove članove, a prednost daju osobama koje imaju bankarskog, novinarskog, trgovačkog iskustva i stručnjacima za komunikaciju. Ono što ovu ponudu čini posebno zanimljivom je da kandidatima nude doživotno zaposlenje, a umjesto plaće nude „duhovnost, molitvu i socijalno osiguranje”.

NAJGORI POSAO GODINE: Pet godina traže krvnika, nitko se ne prijavljuje!Zimbabve, afrička država poznata je po vječnom lideru Robertu Mugabeu, najvećoj stopi inflacije na svijetu (80.000.000.000% mjesečno!), te najvećoj stopi nezaposlenosti na svijetu od 94 posto. Ipak i u takvoj zemlji već pet godina jedno radno mjesto zjapi prazno i nitko ga ne želi. Riječ je o poziciji zatvorskog krvnika u zloglasnom gulagu Chikurubiju, u kojemu vladaju prljavština, hladnoća i žohari, a u kojemu 50-ak osuđenika s grčem u želucu čeka smaknuće.

POSLOVNA IDEJA GODINE: Unajmit ćemo bijelca radi boljeg imidža tvrtke!Kinezi osvajaju svijet svojim jeftinim proizvodima, ali baš zato imaju i problem sa imidžom u zapadnom svijetu. Ipak, lukavi Kinezi riješili su ga na krajnje jednostavan način – unajmljivanjem bijelaca. Naime, stranac koji se ‘mota’ po tvrtki dokaz je prestiža, novca, jako dobrih veza i, naravno, posla u inozemstvu. Od kandidata se ne traže nikakve diplome niti radno iskustvo već samo da ispunjavaju dva uvjeta: da imaju svjetlu kožu i posjeduju odijelo! Zainteresirani?

izvor posao.hr