Novo u prodaji: Zoran Predin & Matija Dedić: Tragovi u sjeti

Klavir i vokal, ogoljeni i intimni, neke su od prvih asocijacija na album “Tragovi u sjeti”, na kojem su vokalne i pijanističke snage udružili poznati i vrsni glazbenici – kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić. Album donosi 12 kompozicija i predstavlja ne samo vremensko putovanje u prošlost, već i po našim sjećanjima, uspomenama. I za Predina, koji je odabrao kompozicije na albumu, on je spomenar na ljude, na priče, na život.


“Izbor svake pjesme krije svoju priču. Svaka je pjesma biser. ‘Azru’ volim pjevati pod tušem, uz ‘A sad adio’ razbio sam prvu čašu, ‘Maglu’ sam s Josipom pjevao u Cankarjevom domu, kad je slavila svoj rođendan kao gošća mog koncerta na Valentinovo. Bregovićevu pjesmu, jednu od najdražih, često sam pjevao u ranu zoru s prijateljem iz mladosti kojeg više nema”, kaže Predin koji je u Matiji Dediću vidio idealnog suputnika za ovo glazbeno putovanje ili kako Predin to kaže: “Vrhunskog pijanistu i srodnu dušu”. Odabir nimalo ne čudi, znamo li da su dvojica glazbenika već surađivali na prethodnom Predinovom albumu, ali i da je Predin s Matijinim ocem, Arsenom Dedićem, prije više od 20 godina snimio album “Svjedoci/Priče”.
Album je i Predinova posveta svakom od autora na albumu, koji su krivi što se i danas (nakon mnogo godina), kad čujemo pjesmu “Tvoje nježne godine” ili “Ti si mi u krvi”, naježimo. Za svaku od pjesama s albuma Predin kaže da bi dao pola svoga opusa, a ako im je svojom interpretacijom udahnuo bar dašak novog života, one su na neki način postale njegove, pjesme interpreta.Ovo je album za “generaciju stripova na hladnoj pivi” (iz pjesme “Šta bi mi bez nas”), ali i sve one kojima je dobra glazba jednostavno – dobra glazba.Album je snimljen u studiju Metro u Ljubljani u travnju ove godine. Uz Predina, produkciju potpisuje i Danilo Ženko, ujedno i ton majstor, a ženski prateći vokal je Marta Kosturska. Omot je rad slovenske dizajnerice Petje Montanez.Svoj primjerak albuma “Tragovi u sjeti” potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Vlaška 44, Maksimirska 16) na www.cedeterija.hr, u Gloria web shopu te svim drugim boljim prodajnim mjestima.