PONIŠTENA UTAKMICA, BODOVI KLAGENFURTU!

Odlukom Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza odlučeno je kako će rezultat s nedjeljne utakmice KHL MEDVEŠČAK Zagreb – EC KAC Klagenfurt biti poništen, a bodovi pritom  oduzeti Medveščaku odnosnu dodijeljeni KAC-u!Odluku Austrijskog hokejskog saveza donosimo u cijelosti u prilogu, a ističemo slijedeće dijelove:
1. Austrijski hokejski savez (OEHV) primio je dokumentaciju za prijavu igrača M. Tomljenović na dan utakmice, u nedjelju 09. listopada, no s nepotpisanom transfer kartom igrača od strane Međunarodne hokejske federacije (IIHF-a); IIHF je dostavio potpisanu transfer-kartu igrača s valjanim datumom (09. listopada), ali dan kasnije točnije 10. listopada.
2. Čelništvu KHL Medveščak Zagreb napomenuto je na početku utakmice kako je moguće da igrač možda neće biti prihvaćen kao registrirani igrač, ali mu se dozvoljava nastup.
3. Vodstvo lige EBEL 30. kolovoza uputilo je pismo svih klubovima članicama lige kako su prijave igrača moguće isključivo u danima od ponedjeljka do petka u periodu od 09.00 do 17.00 sati, što ovdje nije slučaj jer je nedjelja neradni dan lige i Austrijskog hokejskog saveza.


Povodom donesene odluke Markoantonio Belinić, generalni menadžer KHL MEDVEŠČAK Zagreb izjavio je:
”Nama je ovo nevjerojatna odluka jer se sve na koncu svodi na to kako je papirologija od strane kluba i lokalnog saveza odrađena i kako je sve dostavljeno na vrijeme, ali nije pravilno procesuirano jer je bila nedjelja te zbog neradnog dana, a na koji se igrala utakmica, igrač nije i službeno registriran od strane Austrijskog hokejskog saveza.Bez obzira na odluku lige i bez obzira koliko mi njome bili razočarani, pobjedu nam doista nitko ne može oduzeti. Mi smo sigurni kako smo sve odradili prema pravilima Međunarodne hokejske federacije, krovne hokejske institucije, čemu u prilog i svjedoči dio odluke u kojem je objašnjeno kako je sve dostavljeno ligi, osim potpisanih dokumenta koji je IIHF poslao sa zakašnjenjem!Očigledno je situacija isprva bila jednako nejasna još nekima kao i nama jer je trebalo 4 dana da odluka bude donesena. Unatoč ovoj odluci naša momčad i dalje će ostati pobjednik utakmice, a Mate Tomljenović ostat će heroj Ledene. Herojski je od njega bilo doći u jednom danu u Zagreb, izaći nezagrijan na led Doma sportova i odlično braniti cijelu utakmicu!Nažalost, kao što je vidljivo iz dokumenta u prilogu žalba na ovu odluku nije moguća! Momčad nastavlja s treninzima i igrom te već sutra gostuje u Znojmu, a u nedjelju dočekuje Linz u Domu sportova!”