Arturo Sandoval dobit će Porin na koncertu u Lisinskom 5. ožujka!

arturo1

Dobitnik devet nagrada Grammy, legendarni jazz trubač Arturo Sandoval, na koncertu u KD Vatroslava Lisinskog 5. ožujka dobit će i hrvatski Grammy – posebnu nagradu Porin – Special Merit Award.
Nagradu će mu tijekom koncerta uručiti naš vrhunski jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš, ujedno i član Upravnog odbora Porina, kojeg sa Sandovalom veže dugogodišnje poznanstvo. Ured Porina odlučio je iskoristiti ovu prigodu kako bi, u ime hrvatskih glazbenika i glazbene javnosti, odali priznanje velikom glazbeniku, danas jednom od najcjenjenijih ‘čuvara’ jazza, ali i renomiranom klasičnom glazbeniku, pijanistu i skladatelju.Porin za posebna postignuća u glazbi iznimna je nagrada koja se dodjeljuje samo stranim umjetnicima. Prvi ju je dobio Roger Waters, osnivač legendarnih Pink Floyda, prije dvije godine. Prošle je godine ovaj posebni Porin otišao u ruke vrsnog blues gitarista Johnnyja Wintera, a ove će godine posebnu uspomenu iz Hrvatske sa sobom odnijeti čovjek koji iza sebe sebe ima dugu i bogatu karijeru: njegova su posljednja dva Grammyjem nagrađena albuma Dear Diz (Every Day I Think of You) i Tango Como You Te Siento.

Sandoval uskoro priprema i izlazak knjige pod nazivom The Man Who Saved Me, što je svojevrsna kronika njegova odnosa sa slavnim Dizzyjem Gillespiejem.Ovaj Kubanac rođen prije 64 godine je višestruko talentiran: nastupio je uz pop-zvijezde današnjice poput Justina Timberlakea ili Aliciju Keys; uz devet nagrada Grammy, osvojio je i šest Billboardovih nagrada te nagradu Emmy za svoj skladateljski rad; napisao je glazbu za film For Love or Country čija je priča temeljena na njegovu životu (u filmu ga glumi Andy Garcia).Ulaznice u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog!
www.lisinski.hr
Cijene ulaznica: 190, 160 i 130 kn.
Popusti: 20 % popusta za grupni posjet, 20% popusta za pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i Metropolitan u Lisinskom, 30% popusta za branitelje i osobe s invaliditetom.