Lela & Joe Kaplowitz Jazz orkestar HRT-a

Lela_Joe_Kaplowitz_With_Eve

„Divna pjevačica i jedan od najboljih big band orkestara iz istočne Europe, uključujući i Zapadnonjemački radio“, jedan je od prvih dojmova koje je u svojemu osvrtu na zajednički album Lele i Joea Kaplowitza te Jazz orkestra HRT-a – With Every Breath – zapisao Brent Black na portalu @CriticalJazz.
Riječ je o albumu autorskih skladbi renomirane hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz u aranžmanima njezina supruga, ujedno jazz pijanista Joea Kaplowitza, te u izdanju etikete Aquarius Records. I inače česti suradnici Jazz orkestra HRT-a i Saše Nestorovića, na ovome su projektu pokazali punu uigranost, sjajnu energiju i visoku razinu muziciranja, u što se uvjerio i Brent Black.

Nadalje u svojoj kritici govori:„Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije održava europski osjećaj, istovremeno dopuštajući Leli i Joeu Kaplowitzu priliku da pokažu svoje mnogostrane talente. Pijanist Joe Kaplowitz posjeduje tehničku vještinu i umjetničku nadarenost poput bilo kojeg pijanista ovdje na zapadu. Lela Kaplowitz ima izuzetan ton, odličan tajming i pjeva bez zadrške; sve u svemu prvoklasni album na vrhunskom nivou.”Odabrane skladbe s albuma With Every Breath izvest će Lela i Joe Kaplowitz uz puni sastav Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića te reći nešto više o nastanku skladbi i suradnji s orkestrom, a CD će biti u prodaji po promotivnim cijenama.Promocija CD-a “With Every Breath”Četvrtak, 28. veljače 2013. u 20.00 Vip Club, Zagreb