Arturo Sandoval stigao u Europu

arturo

Arturo Sandoval jučer je stigao na europski kontinent! U legendarnom londonskom jazz klubu Ronnie Scott’s ima koncerte dva dana zaredom, a potom ga, prije velikog koncerta u KD Vatroslava Lisinskog 5. ožujka, očekuje i nastup u bristolskom Colston Hallu.Uz svoj prateći ansambl, Sandoval će u Lisinskom izvoditi repertoar sa svojeg posljednjeg, Grammyjem nagrađenog albuma Dear Diz (Every Day I Think Of You), posvećenog legendi jazza Dizzyju Gillespieju. »Strast koja me obuzela pri snimanju albuma »Dear Diz (Every Day I Think Of You)« odraz je moje ljubavi prema Dizzyju Gillespieu – humoru tog ljubitelja cigara, njegovom neobuzdanom geniju, njegovoj dubokoj humanosti. Nadam se da kroz moje interpretacije možete proniknuti u ljepotu njegove duše«, izjavio je Sandoval prigodom snimanja CD-a. Njegova zaluđenost Dizzyjevom glazbom i jazzom bila je toliko velika da je emigrirao (pobjegao) s Kube kako bi ostvario glazbenu slobodu, kako bi mogao svirati jazz, kako bi mogao svirati s njim. Za tu odluku ključna je rečenica Dizzyja Gillespia koju je, oduševljen njegovim izvedbama, uputio Sandovalu, a redatelj Joseph Sargent prenio ju je u igranom filmu »For Love or Country – The Arturo Sandoval Story«: »To što sviraš ne pripada tebi – pripada čitavom svijetu.«**autor Davor Hrvoje, preuzeto iz recenzije albuma »Dear Diz (Every Day I Think Of You)«

Arturu Sandovalu će na koncertu u Lisinskom biti uručen i hrvatski Grammy – posebna nagrada Porin – Special Merit Award, za posebna dostignuća u glazbi.Nagradu će mu tijekom koncerta uručiti naš vrhunski jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš, ujedno i član Upravnog odbora Porina, kojeg sa Sandovalom veže dugogodišnje poznanstvo.Po završetku koncerta predviđen je after party s Cubismom! Sastav koji je ime dobio po skladbi “Cu-bi cu-bop” jazz trubača Dizzyja Gillespieja i koji je ‘odrastao’ slušajući slavni kubanski sastav Irakere (koji je Sandoval osnovao) bio je najlogičniji izbor da zasvira nakon Artura Sandovala. Već 18 godina Cubismo njeguje tradiciju salse i kubanske glazbe u Hrvatskoj, iza njih su brojni albumi, diskografske nagrade i što je najbitnije, live nastupi njihovo su omiljeno područje pa će after party u Lisinskom na pravom plesnom podiju biti i odlična prilika da se rasplešete!
Ulaznice u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog!
www.lisinski.hr
Cijene ulaznica: 190, 160 i 130 kn.
Popusti: 20 % popusta za grupni posjet, 20% popusta za pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i Metropolitan u Lisinskom, 30% popusta za branitelje i osobe s invaliditetom.