HIT LJUBE SE DOBRI, LOŠI, ZLI U JAZZ OBRADI

 

bc

Poznati splitski jazz sastav Black Coffee predstavlja novi singl poznatog naslova “Ljube se dobri, loši, zli”. Radi se o hitu Tončija Huljića i grupe Magazin u zanimljivoj obradi i to na engleskom jeziku.  
Već na prošlom albumu “Maneštrun” koji je Croatia Records objavila 2010. godine, basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo spojili su tradicionalan jazz s mediteranskim utjecajem koji je posebno došao do izražaja u jednoj od antologijskih pjesama Zdenka Runjića “Zelenu granu s tugom žuta voća”.

Oslobođen žanrovskih barijera, Švorinić se jedne večeri slučajno sjetio pjesme “Ljube se dobri, loši, zli” a kako se radi o velikom hitu iz sredine 80-ih, pomislio je kako bi ga bilo zanimljivo čuti u jazz maniri i na engleskom jeziku.U suradnji s Martine Thomas, američkom pjevačicom koja je otpjevala i nekoliko skladbi na albumu “Maneštrun” “novorođena” “Ljube se dobri loši zli”, osvojit će vas ponovno u jednom posve novom ugođaju kojem posebno pridonosi soul senzibilitet Martine Thomas.Black Coffee ove godine slavi i svoju 20-u obljetnicu umjetničkog rada i to koncertom 5. travnja u Splitu.