Boa feat. Ivana Kindl: Spoj dviju generacija u glazbenom remek-djelu

ivana-boa

U vrijeme Novog vala kad se grupa Boa etablirala u najpoznatiji art-rock sastav na ovim prostorima, Ivana Kindl je tek sanjala o pjevačkoj karijeri. Puno godina kasnije, ova vrhunska glazbenica u jednoj tv emisiji otpjevala je obradu njihove pjesme  „Milion“ što je bio jedan od razloga da su baš nju izabrali za duet u pjesmi Uspomena sna. Rezultat susreta ove dvije generacije glazbenika možemo nazvati „novim“ novim valom.

 

Ivana ne krije oduševljenje suradnjom te ističe kako je za nju velika čast otpjevati pjesmu s bendom kojeg sluša odmalena:„Pjesma mi se svidjela na prvu i zanimalo me kako ću zvučati uz poseban Mladenov vokal, no rezultatom na kraju sam više nego zadovoljna, glasovi su nam se odlično uklopili.“
Spoj nadnaravnih asocijacija u kojem se izmjenjuju pantomimičari, Jokeri, balerina, plesačica na šipci i ostale prikaze koje su savršeno prikazali glumci Ana Perduv, Iva Ćeranić, Nea Dune, Matija Salmanić, Nikola Zorotović i Marija Breščanović, rezultirali su jednim pomalo nadnaravnim uratkom nakon kojeg ne znate koja je priča, ali o njoj nastavljate razmišljati. Za potpunu sliku pobrinule su se šminkerice Kristina Hošnjak i Juliana Ljubas, a za styling Ivane Kindl bio je zadužen Zoran Aragović. „Spot je zamišljen kao san i tvore ga dijelovi raznih sudbina koje mogu i ne moraju biti međusobno povezane“ – komentira Filip svoj najzahtjevniji video.