Dobitnici nagrada “HGF demo festivala”

 

dobitnici
 
    U zagrebačkom je klubu “Vintage Industrial Bar” pod pokroviteljstvom “Fendera” održana jedanaesta dodjela glazbene nagrade „Mega Muzika Awards“.  Nagrada za najbolji mladi bend pripala je perspektivnom sastavu „Soul Radio“, sastavljenom od vrhunskim mladih glazbenika iz Karlovca i Duge Rese. Ovogodišnja pobjeda na „HGF“-u, najvećem nacionalnom festivalu demo bendova, objavljivanje odličnog singla „Moja muza je mjuza“ i EP-a „Uvodna emisija“ najbolji su dokaz da je ova nagrada završila u pravim rukama. Mladići i djevojka iz “Soul Radija” svoj su talent prezentirali izvedbom pjesama “Moja muza je mjuza” i “Možemo zajedno”, što su svi prisutni popratili burnim aplauzom.


      Nažalost prerano preminuli sisački gitarst Jimi Kurfirst dobio je posthumno priznanje zbog iznimnog doprinosa glazbenoj sceni. Virtuoznom gitaristu je ovo jedna od brojnih nagrada koje je osvojio u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, u kojoj je svirao s mnogim glazbenicima (Crvena jabuka, Zagreb Jazz Guitar Orchestra, Josipa Lisac, Tajči, Songkillers…), a prije smrti objavio je i odličan jazz fusion album „No Hard Feelings“ s vlastitim autorskim pjesmama.
      Nagradu za promociju hrvatske demo scene dobio je „HGF demo festival – Zabok“, koji je ove godine proslavio svoju punoljetnost. Uz to što je najstariji, najveći i najdugovječniji nacionalni demo festival – “HGF” se iskristalizirao kao krovni hrvatski demo festival u čije finale dolaze pobjednici svih važnijih hrvatskih lokalnih demo natjecanja i gitarijada, a “Spona” već šest godina u nizu objavljuje kompilacijski CD s finalistima „HGF“-a.
      Nagrade u ostalim kategorijama su osvojili: Branko Požgajec (vokal), Marijan Gudelj (klavijature), Nenad Kos Ferzzo (el. gitara), Branko Bogunović Pif (ak. gitara), Zlatan Ćehić Ćeha (bas gitara), Dražen Scholz (bubnjevi), Gatuzo (bend), Bruno Urlić (violina), Nothing Touluse (album), Denis Mujadžić Denyken (doprinos), Croatia Drum Camp (glazbena škola) te Hard Place (rock klub).