Novi CD album: Punk Data – Did We Land on a Tune?

 

punk

  Debitantski album “Did We Land on a Tune?” grupe “Punk Data” definitivno nije najkomercijalniji album godine, ali je svakako jedan od najzanimljivijih, najspontanijih i najkreativnijih ovogodišnjih hrvatskih noviteta pa će pravi glazbeni sladokusci sigurno prepoznati njegovu kvalitetu. “Punk Data” je relativno novi i nepoznati bend, koji je sastavljen od trojice mladih, izuzetno talentiranih glazbenika, koji su pojedinačno već dobro poznati glazbenoj javnosti po svojem dosadašnjem radu u drugim bendovima.

      Klavijaturist Toni Starešinić (Mangroove, Chui, Tobogan, Less Than a Minute, Željka at Ease, Headoneast), bubnjar Roberto Jurišić (Minimum System Requirements, Alessasdarkening) i basist Igor Farkaš (Minimum System Requirements, Mangroove, Tannu Tuwa, Diyala Live) su krenuli u zajedničku glazbenu avanturu, u početku nastupajući u formi “free sessiona”, a s vremenom su spontano nastale i prve autorske skladbe, koje su uspjele zadržati duh slobode i neukrotivosti.
      “Did We Land on a Tune?” sadrži deset studijskih pjesama, koje je snimio i producirao Marko Kalčić (Ruiz, Svadbas), a zalaze u razne glazbene žanrove – jazz, funk, rock, ambijental, pop, drum’n’bass, broken beat, hip hop, alternative post rock….Na albumu se nalaze i tri live bonus pjesme, snimljene na koncertu u Novom Mestu, koje su rezultat igre, improvizacije i trenutačne inspiracije te zrače glazbenom kemijom koja kruži među ova tri talentirana instrumentalista. Kako uživo zvuči “Punk Data” možete poslušati na službenoj promociji albuma “Did We Land on a Tune?”, u zagrebačkom klubu “Jiggy Bar”, 16. siječnja 2015. godine.  Album “Did We Land on a Tune?” možete poslušati OVDJE