PREMIJERA SINGLA “ALELUJA” I EKSKLUZIVNI A CAPPELLA NASTUP LAČNOG FRANZA

lacni

Sastav Lačni Franz, predvođen legendarnim kantautorom Zoranom Predinom  u zagrebačkoj je Tvornici kulture, uoči velikog koncerta u istom prostoru 20. prosinca, premijerno predstavio novi singl “Aleluja” i ekskluzivno za novinare a cappella izveo pjesmu “Naj ti poljub nariše ustnice”.Lačni Franz je ponovo mlad – u sastavu Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Klemen Lombar (gitara), koji su se ovom prilikom i premijerno predstavili okupljenim novinarima i prijateljima. Nakon uvodne riječi Borisa Horvata, direktora Aquarius Recordsa, o novom životu Lačnog Franza s Predinom je razgovarao glazbeni novinar i publicist Hrvoje Horvat koji je imao priliku slušati Lačni Franz prije nekoliko mjeseci i ističe da je to bend koji svira glasno, koji je elektrificiran, vitaliziran i koji ima snažan Predinov autorski rukopis, onaj koji je prije 30 godina Lačni Franz i učinio jednim od najvećih rock bendova na ovim prostorima.

“Tekstovi koje sam pisao prije 30 godina ponovo postaju aktualni. To je tužna istina, ali je istina. Drago mi je da sam pronašao mlađe ljude koji su spremni uložiti trud u nešto što je i njima u dalekoj historiji, ali očito je to ostavilo traga na rock sceni. Bend se rađa na kotačima, zato sam ih prvom prilikom strpao u kombi i odveo na testiranje, od koncerta do koncerta. Publika ne pita tko svira bubanj, već kako ga svira”, kazao je Zoran Predin.
“Godine 1981. gledao sam vaš prvi koncert u Zagrebu u Lapidariju. Imao sam tada svega 15 godina, mislio sam da sam vidio Jima Morrisona. Nisam puno znao, ali sam već tada osjetio iznimnu snagu benda i jak autorski rukopis”, zaključio je Horvat dodavši da je “Zoran Predin jedan od rijetkih koji i danas uspješno nastupa u pet različitih formacija; s Lačnim Franzom, bendom s kojim je pred godinu dana u Tvornici promovirao zadnji solo album ‘Kosa boje srebra’, s kvartetom Damira Kukuruzovića, s Matijom Dedićem i samostalno na kantautorskim recitalima s akustičnom gitarom.”
Krajem siječnja Lačni Franz se zatvara u studio i kreće sa snimanjem albuma, odnosno 10 potpuno novih pjesama. Nakon pjesme/videa “Jebiveter Junior”, danas je objavljen drugi singl “Aleluja” koji možete poslušati putem linka:
 
https://www.youtube.com/watch?v=NKm8TOncpa8&feature=youtu.be