Bender predgrupa legendarnom Lačnom Francu

 

bendfer

      Mladi, alternativni, žestoki i beskompromisni blues rockeri iz Novske, sastav “Bender”, dobio je čast nastupiti kao predgrupa legendarnom slovenskom sastavu “Lačni Franc” na njihovom velikom zagrebačkom koncertu u “Tvornici kulture”. Ovaj nastup će “Benderu” zaokružiti iznimno uspješnu godinu, u kojoj su objavili videospotove “Ono što jesam” i “Bez imena”, EP “Jedan od vas”, hvaljeni debitantski album “Ono što jesam” (Aquarius Records / Spona) te održali zapažene nastupe na festivalima “Velika rock eksplozija #7” i “6th Croatian Blues Challenge”.


      „Bender“ je osnovan 2006. godine u Novskoj, a sastav trenutno djeluje u Zagrebu. Osnivači benda su Igor Vulinović – Buc (gitara, prateći vokal) i Anja Tkalec (bas), kojima se pridružuju Igor Marić na bubnjevima i Josip Lešković na vokalu. Bend karakterizira brza i energična svirka uz socijalno osviještene, izravne i ponekad oštre tekstove.
      “Lačni Franc” je legendarna slovenska grupa osnovana 1979. godine u Mariboru. U svojem najkreativnijem razdoblju (1981.-1995.) objavili su čak trinaest studijskih albuma, kojima su stekli brojne štovatelje diljem cijele bivše države te sebi stvorili kultni status koji traje do današnjih dana.      Koncert “Lačnog Franca” i “Bendera” održat će se 20. prosinca 2014. u zagrebačkoj  “Tvornici kulture”.