U prodaji je “BORNA ŠERCARS JAZZIANA CROATICA BIG BAND”

 

borna

Ansambl osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na repertoaru su orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema što ih susrećemo u klasičnoj glazbi (primjer: Gotovac-Ero, Bersa-Sunčana polja, Marjane itd. ). Do sada su nastupali diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku… na danima hrvatske glazbe u Beču, Budimpešti, Trstu, Minhenu, Los Angelesu, Parizu itd.

Krajem svibnja 2010. godine izašao  je prvi nosač zvuka pod nazivom “A Little Book Of Notes” za Aquarius Records a recenziju albuma napisao je pokojni Boško Petrović. Prvi nosač zvuka nagrađen je 2011. godine prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin. U proljeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan, za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010/2011.godine, na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske, skladane baš za ovaj ansambl. Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013.g. nominiran je u tri kategorije za Porin. A nagradu su osvojili za skladbu “Melancholy”.
U jesen 2014. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ također u izdanju Aquarius Records. U realizaciju su bili uključeni najbolji jazz glazbenici i aranžeri mlađeg naraštaja – među ostalima Luka Žužić, Andreas Marinello, Zoran Majstorović, Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Miron Hauser, Marin Ferketin, Zvonimir Šestak, Robert Vrbančić, Mario Bočić… Ružić i Hojsak su se također okušali kao aranžeri, a kao gosti/solisti tu su Hrvoje Rupčić, Elvis Penava i Branko Sterpin. Poseban pak gost na novom nosaču zvuka Jazziane je slavni saksofonist Ernie Watts.
Ideja da Watts bude gost na trećem albumu Jazziane dosla je od glazbenog producenta Saše Wozdeckog, a nakon što mu je Borna Šercar poslao mail sa snimkama, dogovorena je suradnja.