GOSPEL DUO OBJAVILI CD S CRNAČKIM DUHOVNIM I GOSPELOM PJESMAMA “THIS WORLD IS NOT MY HOME”

Gospel
Ljiljana i Oliver su u svojim glazbeničkim karijerama nastupali s mnogim  zborovima, ansamblima i orkestrima. Dugi niz godina na koncertima izvode crnačku duhovnu glazbu i Gospel. Održavali su jazz i gospel seminare u Italiji i u Austriji u kojoj nastupaju i djeluju pod imenom Gospel Duo Graz. Supružnici Vrbančić se uz glazbenu reprodukciju bave i pedagoškim radom..
Ujedinjeni i kao Gospel Duo snimili su poznate crnačke duhovne i gospel pjesme na CD izdanju pod naslovom “This World Is Not My Home”. Ovo izdanje sadrži 14 pjesama, svjetski poznatih naslova poput “Joshua Fit The Battle Of Jerico”, “Swing Low”, “Sweet Chariot” i “Sometimes I Feel Like A Motherless Child”. Uz tradicionalne napjeve na izdanju se nalaze i autorske skladbe kao što su “Bridge Over Troubled Water” Paula Simona, “Come Sunday” Dukea Ellingtona, a Oliver Vrbančić potpisuje “Oliver’s Gospel Blues”.

Mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić rođena je u Zadru, a u Zagrebu je učila solo pjevanje kod prof. Mladena Katanića. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je studij solo pjevanja u klasi prof. Ljiljane Molnar-Talajić. Po završetku studija u Zagrebu, upisuje se na Universität u Grazu, gdje je diplomirala Jazz pjevanje te stekla titulu Mag. Art. studirajući kod proslavljenih jazz umjetnika iz SAD-a (Andy Bey, Mark Murphy, Sheila Jordan Jay Clayton i Michele Hendrix). Klasično pjevanje dalje usavršava u klasi prof. Mary Frances Lubahn, te je u Grazu takodjer stekla diplomu na odjelu za klasično pjevanje (pedagoški smjer). Ponajviše održava solističke koncerte sa svojim suprugom, pijanistom Oliverom Vrbančićem.

Pijanist Oliver Vrbančić rođen je 1964. g. u Šibeniku. Nakon završetka srednje glazbene škole u Zadru, u klasi mr. Zlate Eterović, upisao je studij glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i diplomirao u klasi prof. Pavice Gvozdić. Dobitnik je prve nagrade na natjecanju učenika i studenata glazbe u Varaždinu 1987. g. Po završetku zagrebačke muzičke akademije upisuje Universität u Grazu odjel za jazz glasovir. Studij je završio te stekao titulu Mag. Art. u klasi prof. Haralda Neuwirtha.

O svojoj ljubavi prema crnačkoj duhovnoj glazbi Oliver i Ljiljana su izjavili:
Oliver: “Sve ono što mi daje inspiraciju i motivaciju u mom radu i što me ispunjava na mom glazbenom i duhovnom putu najvećim dijelom sam pronašao u crnačkoj duhovnoj glazbi i gospelu…”
Ljiljana: “Kroz tekstove koje pjevam i glazbu koja me nosi, najiskrenije mogu izraziti široku paletu svih svojih osjećaja, od najdublje boli do najveće radosti.”