Igudesman & Joo 9. prosinca u Lisinskom

 

joe

Otkačeni, duhoviti, a izuzetni glazbenici – to su IGUDESMAN I JOO! Nakon velikog uspjeha 2011. i 2013. godine svjetska glazbena atrakcija pod nazivom Igudesman&Joo, 9. prosinca 2014. ponovo dolaze s koncertnim projektom “A Little Silent Night Music”. Za sebe kažu da ‘žive u zemlji YouTubea’, gdje su njihovi klipovi u kratkom vremenskom razdoblju postigli milijunske klikove! Violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo, poznatiji kao Igudesman&Joo, osvojili su svijet atraktivnim nastupima u kojima kombiniraju klasičnu glazbu, komediju i kazalište. Njihovi koncerti jamče odličnu zabavu, ali i vrhunsko muziciranje!
 

Obrazovali su se na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin gdje su stekli vrhunsko klasično obrazovanje. Često im se na pozornici pridruže simfonijski orkestri pa čak i svjetske muzičke zvijezde ili glumci – John Malkovich, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Roger Moore. Osim što nastupaju i na stadionima, gostovali su i u najprestižnijim dvoranama svijeta kao što su Kennedy Center u Washingtonu i Carnegie Hall u New Yorku.Igudesman i Joo unose nadrealno u koncertnu dvoranu! Vrlo su muzikalni, angažirani i neizmjerno zabavni! – Terry Jones, komičar (Monty Python).
Dvojica vrhunskih glazbenika te možda najgenijalnijih zabavljača koje sam imao prilike gledati. Svaki njihov nastup nasmije me do suza, a istovremeno budem dirnut njihovim iznimnim muziciranjem. Kupili su me, njihov sam obožavatelj! – Julian Rachlin, violinistIgudesman i Joo nisu samo glazbeni virtuozi, već i majstori komedije. Sve što dotaknu, pretvara se u zlato. Očaraju me svakom svojom izvedbom.  – Mischa Maisky, violončelist.Video: : https://www.youtube.com/watch?v=MNtYYuWILNE