NOVI SPOT I KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA “ULIKA REVIVAL” TAMARA OBROVAC QUARTETA

tamara

U subotu, 04. prosinca u 20h, pozivamo vas na promociju CD-a “Ulika revival” u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja za suvremenu umjetnost (MSU).Album u izdanju švicarske izdavačke kuće Unit records i u digitalnom izdanju IDM Musica objavljen je u lipnju, a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a “Ulika” iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki. Upravo je na tom albumu po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.Tamara Obrovac, Matija Dedić, Krunoslav Levačić i Žiga Golob upravo u će u MSU započeti službenu koncertnu promociju koja će se nastaviti koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015. godine.

Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, već održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko), a u vrlo kratkom roku od datuma izdanja, CD je dobio izvrsne kritike na mnogim internacionalnim i domaćim jazz medijima.
Za koncert u MSU  u prodaji je još mali broj ulaznica, a možete ih kupiti online na www.entrio.hr, na blagajni MSU-a ( osim ponedjeljkom) ili putem svih prodajnih mjesta sustava Entrio po cijeni od 80 kuna. Ukoliko ostane ulaznica, moći će se kupiti i na dan koncerta po cijeni od 100 kuna.Kreativna četvorka objavila je usto i novi spot za pjesmu “Cansoneita” s albuma “Ulika revival”. Duhovit video sniman je ove godine u Istri – bez puno filozofije, ali s puno domaćih životinja i dobre volje, a premijerno je prikazan 23. studenoga u emisiji Dobro jutro Kultura.Kako krave pašu uz jazz, obavezno pogledajte na linku: TAMARA OBROVAC QUARTET – CANSONEITA