ROKO BAŽIKA – Slovenski glazbenih hrvatskih korijena predstavlja pjesmu “Meni si OK”

 

roko

Slovenski glazbenik rodom iz Hrvatske, Roko Bažika, domaćoj se glazbenoj sceni predstavlja s novim autorskim singlom „Meni si OK“. Mladi glazbenik Roko Bažika već je poznato ime po slovenskim radijskim eterima ali i koncertnim dvoranama diljem Slovenije i Hrvatske. Naša publika imala je prilike upoznati ga na nastupima uz velika imena s domaće glazbene scene kao što su  Jelena Rozga , Neno Belan i sve popularnija skupina Begini .’S Jelenom Rozgom sam nastupio 2011. godine, na Kongersnom trgu u Ljubljani, gdje smo zajedno otpjevali njen tada veliki hit „Dalmatinka“. Nastupili smo ispred 7000 ljudi i bio sam izvan sebe od sreće i ponosa! S Nenom Belanom sam nastupio na rodnoj Korčuli, a s Beginima na prošlogodišnjem Rujanfestu u Zagrebu. To su cijenjeni glazbenici i stati uz bok njima bila je iznimna čast!’ – Roko Bažika govori o nastupima s poznatim hrvatskim glazbenicima.


Iako živi i radi u Ljubljani, Roka Bažiku srce je ovog puta ipak vratilo u rodnu Dalmaciju i Korčulu, od kuda zapravo i uzima inspiraciju za stvaranje glazbe. Perfekcionist, kakvog ga kolege poznaju, ovog puta odlučio je sjesti i za redateljski stolac želeći ‘oživiti’ emocije koje je osjetio stvarajući glazbu i tekst svoje nove pjesme.Video spot za singl „Meni si OK“ sniman je krajem listopada u glavnom gradu Dalmacije, Splitu. U ovo doba godine, kada smo već navikli na tople jakne, Roko je Splitom prošetao u kratkim rukavima, kako bi snimateljska ekipa uspjela stvoriti atmosferu ljeta . U videu možemo, zahvaljujući kadrovima uhvaćenim iz helikoptera, vidjeti najljepše kutke ovog dalmatinskog  grada.
Rodni grad ovog mladog i talentiranog glazbenika je Lumbarda na otoku Korčuli, gdje se s već šest godina počeo baviti glazbom – sviranjem flaute. Samo godinu dana nakon, upisuje glazbenu školu u Ljubljani , gdje se školuje za sviranje klavijatura i trube. Nakon niže glazbene škole, Roko upisuje privatnu glazbenu akademiju u kojoj uči svirati bubnjeve, a nakon koje se školuje i za gitarista. Za vrijeme školovanja, osniva grupu ‘Podrum band live’ u kojoj stječe vokalno iskustvo nastupajući kao frontman. S bendom nastupa diljem cijele Slovenije i rodne Hrvatske. 2013. godine počinje pisati autorske pjesme i s prvim singlom „Tako ti je stari moj“ kreće u solo glazbenu karijeru. „Meni si OK“ šesti je Rokov autorski singl, a s kojim se po prvi put službeno predstavlja hrvatskoj publici.Spot  možete pogledati na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=CbVbkSlLtuk