Novi album Steve Wolfman Banda – Volim ludo

 

steve

   
Pet mjeseci nakon digitalnog objavljivanja albuma “Volim ludo” splitskog blues rock sastava “Steve Wolfman Band”, dočekali smo i fizičko izdanje istog albuma. Riječ je o njihovom drugom studijskom albumu, koji je najavljen maksi singlom “Još uvijek tvoj” te odličnim singlom “Zavodljiva”. Album donosi deset autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, koje vješto balansiraju između bluesa, popa, klasičnog rocka i modernijeg zvuka, a električna gitara Steve Vučkovića je i dalje temeljni nositelj zvuka “Steve Wolfman Banda”. “Volim ludo” su snimili Sašan Ćirković, Stevo Vučković i Vojan Koceić u studiju “Master” u Splitu, miks je napravljen u studiju “TM”, glazbenu produkciju potpisuju Sašan Ćirković, Vojan Koceić, Stevo Vučković i Tomislav Mrduljaš, a dizajn naslovnice napravio je Josip Enco Kovačević.
     

“SWB zvuče sigurno, dinamično i spremni na zamjetnu i gotovo fakinsku zezanciju….Bez ikakve sumnje, svojim sadržajem album garantira ugodno provedeno vrijeme. Bendovski miks starog i modernog zvuka zapravo je odličan spoj koji jasno definira njihovo određenje prema nama dragim glazbenim stilovima”. (Mladen “Mike” Lončar – Soundguardian)
“Album je ranije bio najavljen vrlo finim singlovima “Još uvijek tvoj” popraćenim ženskim vokalima i čvrstom rokačinom “Zavodljiva”, a ima ovdje još sijaset potencijalnih hitova i dramatičnih uboda koji mogu pogoditi točno u središte povrijeđenih emocija… Slušajući njegove tekstove i prilično sirovi način intonacije s oporo-grubim melodičnim vokalom vjerojatno ishoblanim nikotinom i alkoholom, nižu se mnoge sličice realnog života..Jako intimno i nevjerojatno iskreno.” (Horvi – Terapija)
Stevo Vučković, gitarist, frontmen i pjevač SWB-a o albumu kaže: “U današnje vrijeme općeg konzumerizma napravili smo album koji treba poslušati u cjelini. “Volim ludo” odstupa od ideje masovne produkcije singlova, nije “fast food” već je stvoren za polagano guštanje u svim pjesmama. Ne robujemo plasmanima na TOP ljestvicama, sviramo muziku u kojoj istinski uživamo te vjerujemo da će ljubitelji dobre glazbe znati to prepoznati.”
Album “Volim ludo” možete poslušati OVDJE