S Urbanom & 4 o “Mamutu”, 12.12. u 12 h u Tvornici

urban

Dođete ovog petka, 12.12. u 12 sati  u Mali pogon Tvornice kulture i provedete ugodnih i opuštenih sat vremena s Urbanom & Četvorkom – Marcom Bradaschiom, Sandijem Bratonjom, Sašom Markovskim i Lukom Tomanom. Povod je objava novog studijskog albuma “Mamut”, a osim razgovora o novim pjesama i predstojećim planovima Riječana, predvidjeli smo i druženje s fanovima, prodaju i potpisivanje novog albuma, a bit će i nekih iznenađenja.  Prve reakcije na 11 novih pjesama su odlične; Urban & 4 sa svojim su “Mamutom” već u prvom tjednu prodaje ostvarili najviši ulaz – popeli se na 2. mjesto Službene liste prodanih albuma u Hrvatskoj. “Zadaća poštenih kreativaca u sklopu pop forme je izbjegavati očekivanja publike, mijenjati se, ne ponavljati provjerene recepte. Takvih je malo i vrlo su rijetki, pogotovo na regionalnoj sceni… Novi album je dosad najjače djelo u lirskom izrazu…” (A. Jurkas/Rolling Stone)


“Osnovni je dojam da je ‘Mamut’, poigrajmo se s naslovom, mamutski težak album… No ta težina najveća je odlika ‘Mamuta’, osjećajnog, lijepog i decentnog albuma na kojem Urbanov prateći bend briljira kroz poveznice Bowieja i Bon Ivera, akustike i elektronike, art-rocka i neo-folka.” (A. Dragaš/Jutarnji list)”Iako je i prije imao sjajnih pjesama i dobrih albuma, ovo je posebna ploča u Urbanovoj diskografiji nakon koje vrlo vjerojatno ništa neće biti isto.” (Z. Tučkar/Muzika.hr)
Osim objave novog albuma, ovih je dana najavljeno da će Urban & 4 21. veljače u Maloj dvorani Doma sportova održati jedan od koncerata karijere, prvi samostalni nastup u toj zagrebačkoj dvorani. U hrvatska kina stigao je film “Dječaci iz Ulice Marxa i Engelsa”, crnogorski kandidat za Oscara redatelja Nikole Vukčevića, u kojem je Damir Urban odigrao manju ulogu, a snimio je i najavnu pjesmu/videospot filma – “Ne brini”.