Disciplin A Kitschme u Močvari 13.3.

disciplina

Disciplin A Kitschme, najbolja jugoslovenska grupa svih vremena, ponovo se vraća u Zagreb. Nakon brojnih zagrebačkih koncerata, održanih od osnivanja grupe 1982. godine, pa sve do danas, sretni smo da Disciplina u svoju svesku s koncertima napokon upisuje i premijerni, a ujedno i ekskluzivni nastup u klubu Močvara.
Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovira box set “Ove ruke nisu male… 3”. Radi se o posljednjem je u nizu CD reizdanja prve faze grupe, koji na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume “Uživo! Najlepši Hitovi!”, “Dečija pesma” te eksplozivne, komercijalno najaktraktivnije albume “Зелени Зуб na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja” koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture. Također, tu su i brojne raritetne video snimke grupe iz perioda 1987. – 1991. uz prateći bogato opremljeni booklet.


Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama, a ono “ekskluzivni” s početka najave još je jedno specijalno iznenađenje koje nam sprema Koja. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici Discipline te će u zajedničkom jam sessionu dati svoje učešće u pjesmama prve faze grupe uz koje su odrastale generacije. Poimenice, na koncertu gostuju: Jurij Novoselić (Disciplina Kičme, Film, Psihomodo Pop) – sax; Srđan Gulić (Disciplina Kičme, Haustor) – bubnjevi, udaraljke; Igor Pavlica (Haustor, Jinx, Cul De Sac) – truba i Nikola Santro (Haustor) – trombon. Ovo je ujedno i jedinstvena je prilika da na jednom mjestu, nakon 24. godine, čujete i vidite Disciplinu s pridruženom duhačkom sekcijom. Disciplina kao nekad i Disciplina sad, u jednoj večeri.
O Disciplini i Koji kroz vrijeme znaju svi i znaju sve – od Šarlo akrobate pa do prve “beogradske” i druge “londonske” faze Discipline. Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) i objavljivanja albuma “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i “Uf!” (2011.) uvijek svježa Disciplina ide dalje. Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a ako je suditi po do sada objavljenim singlovima “Samo Disciplina!” i “Ovisnik o moći”, novi album Disciplin A Kitschme bit će treća mladost grupe koju tek čekaju najbolji dani, kao u vrijeme objavljivanja albuma posljednja dva “jugoslovenska” albuma “Зелени Зуб” i “Nova iznenađenja”.

Ne propustite priliku pogledati jedinstveni koncertni nastup benda koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku “domaćeg” rocka 13.3.2015 u Moačvari Upad u pretprodaji: 80 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 100 KN