Novi singl Luxus Lorda – Sjene

luxus

 

Beskompromisni korčulansko – zagrebački progresivni garage rock sastav „Luxus Lord“ objavio je singl „Sjene“, kojim najavljuje svoj debitantski album „Inkartani / Jutro nije bajka“, koji izlazi u ožujku. Činjenicu da su prilično nekonvencionalan bend potvrđuju njihovi prethodni singlovi i videospotovi „Hram otrova“ i „Jutro nije bajka“ (u trajanju osam minuta i pedeset sekundi), a uz to se „Luxus Lord“ odlučio i na zanimljiv potez – u vrijeme kad većina izvođača „lansira“ singl za singlom, oni će objaviti dvostruki debitantski album?! Radijski urednici, ne bojte se – singl „Sjene“ ne traje osam minuta, a to su dečki iz „Luxus Lorda“ obrazložili na sebi svojstven način: „Prijatelji iz naše diskografske kuće su nam rekli da je danas pomalo nelogično objaviti singl koji traje osam minuta. Malo smo se raspitali i načuli da su pojedine radio stanice skratile (da ne kažemo osakatile) „Stairway To Heaven“ na tri i pol minute te da moderne kompilacije za zaljubljene traju kao pola pjesme „Child in Time“… Zaključili smo da diskografska logika pomalo i „pije vodu“, no to nikako ne znači da se u bližoj budućnosti nećemo pojaviti s nekim „neprilagođenim“ singlom“.


Singl “Sjene” nije tipična pjesma „Luxus Lorda“, već lijepa rock balada koja govori o umornoj i iscrpljenoj ljubavi koja je odavno prošla, a koje se prisjećamo, ali ne osjećamo ništa osim mamurluka, kao poslije neprospavane, pijane noći… Vidimo samo minijaturno sitne fragmente, koji u nama izazivaju sjetu i melankoliju. Autor teksta i glazbe je Dalibor Farčić, aranžmane je radio cijeli „Luxus Lord“, glazbenu produkciju potpisuje Vedran Kovačić – Beli, a dizajn naslovnice je djelo fotografa DennyBoy Gjureka (DB.photography) te programskih vještina Karla Haltricha.
Promocija dvostrukog debitantskog albuma „Inkartani / Jutro nije bajka“ će se održati u srijedu, 18. ožujka u zagrebačkom klubu „Vintage Industrial Bar“ u 21 h, a više informacija oko promocije slijedi uskoro.Singl “Sjene” možete poslušati OVDJE