U PRODAJI NOVI ALBUM SCORPIONSA -“RETURN TO FOREVER”

scorpions

U prodaji je dugooočekivano izdanje legendarnih Scorpionsa “Return To Forever” (Sony Music/Menart). Ovim izdanjem članovi banda obilježavaju 50. godina postojanja! Izdanje je najavljeno singlom “We Built This House”  u kojoj se osvrću na izgradnju Scorpionsa – stabilnu “kuću” koju su izgradili i u kojoj su članovi u proteklih pedeset godina preživjeli mnoge promjene i oluje.
“Radili smo teško za ovaj san i zahvalni smo što smo ga mogli živjeti i što smo ga u mogućnosti živjeti i danas” – rekao je Klaus Meine.
Među najpoznatijim pjesmama banda svakako je “Wind Of Change” iz 1991. Prešavši 100 milijuna pogleda na YouTubeu, Scorpionsi su postali prvi njemački band koji je uspio prijeći tu brojku. Rudolf Schenker, osnovao je band još u tinejdžerskim danima band sa Klausom Meineom i Matthiasom Jabsom u provincijalnom, poslijeratnom Hanoveru. Od tada je prošlo već 50 godina. Novi album uključuje 12 novih pjesama koje će band zajedno uz stare hitove promovirati na turneji koja počinje u svibnju.

 

 

 

Scorpionsi nisu nikada nimali problema s osvajanjem ni starije niti mlađe publike. Svojom prednošću smatraju to što njihova glazba ima dušu i što se njihove pjesme baš kao i oni na pozornici zvuče mlado. Do sada su prodali više od 100 milijuna albuma i postali su najuspješniji rock band kontinentalne Europe.  Rudolf Schenker, prisjetio se početaka banda u ekskluzivnom intervjuu za Hrvatski radio, novinaru Goranu Komeričkom:“Prvo smo bili u Njemačkoj pa smo je osvojili. Onda smo krenuli u inozemstvo i tamo smo uvijek bili stranci. Stranci u stranim zemljama. Ali, što se onda događalo. Počeli smo graditi mostove. Željeli smo pokazati ljudima izvan Njemačke – Njemačke u kojoj smo nastali i u kojom smo, nakon rata, rođeni – da smo mi nova generacija ljudi koja dolazi s gitarama, svira, donosi ljubav i mir, donosimo glazbu umjesto tenkova i rata. I to je bila naša poruka kada bismo bili smatrani strancima izvan Njemačke.Mi smo htjeli biti mostom između različitih generacija.I sada imamo nove generacije koje nas prate. Na Facebooku imamo preko šest milijuna fanova od kojih je osamdeset posto u dobi između šesnaest i dvadeset i osam godina.To je nevjerojatno. Mi još uvijek dovodimo mlade ljude u rock’n’roll obitelj. Isto tako želimo biti most između različitih sustava, između zapadnog svijeta i istočnog svijeta, zemalja kao što su Rusija i njezini saveznici. Mi smo uvijek bili ondje, svirali smo svugdje s istom idejom – mi donosimo glazbu, a ne tenkove. U ovom slučaju mi smo postali velikom pričom, došla je pjesma ‘Wind of Change’, došli su Scorpionsi s tri izvora. A ta tri naša izvora su ljubav, mir i rock & roll. Ljubav ostaje s pjesmom ‘Still Loving You’, mir dolazi s ‘Wind of Change’, a rock & roll s ‘Rock You Like a Hurricane’. To je uvijek naša vizija. Mi želimo donositi glazbu i nastojimo povezati ljude.”
popis pjesama:
 1.       “Going Out with a Bang”  
2.       “We Built This House”    
3.       “Rock My Car”       
4.       “House of Cards”     
5.       “All for One”           
6.       “Rock ‘n’ Roll Band”           
7.       “Catch Your Luck and Play”  
8.       “Rollin’ Home”         
9.       “Hard Rockin’ the Place”     
10.     “Eye of the Storm”  
11.     “The Scratch”          
12.     “Gypsy Life”