Atomic Dance Factory i Hrvatski show dance savez predstavljaju petodnevni festival urbanog plesa – „Kings of Style“

factory

„Što reći, Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style“ je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala“. – Saša Krnetić, voditelj i glavni koreograf ADF-a.
Festival urbanog plesa „Kings of Style“ (KOS), u organizaciji plesnog kluba Atomic Dance Factory (ADF) i Hrvatskog show dance saveza (HSDS), i ove godine održat će se u Zagrebu od 29. travnja do 3. svibnja i donijeti nova plesna uzbuđenja u hrvatsku metropolu. Petodnevni i ujedno najveći plesni festival u Hrvatskoj obuhvatit će razno razna natjecanja na više lokacija u Zagrebu, after parties te dancehall radionice talijanske plesačice Veronice „Ike“ Bernardis, koja je već nekoliko puta hrvatske plesače očarala svojom energijom i pokretima. U sklopu festivala, od 1. do 3. svibnja u Kutiji šibica održat će se i 2. otvoreni kup Hrvatske u street plesovima povodom kojeg organizatori najavljuju gostovanje slovenske plesne atrakcije, svjetske i europske prvake – grupu Artifex Crew predvođenu Žigom Mlakarom i Mihom Furlanom.


Ove godine u hrvatskoj metropoli u 5 dana festivala, zaplesat će više od 800 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, koji će se boriti za medalje u hip hopu, break dance-u, street showu, disco dance-u i poppingu.
„Što reći, Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style“ je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala. Ovo je definitivno najveće hrvatsko urbano – plesno događanje. 5 dana natjecanja, radionica, partija, čage i dobre vibre. Sve se bojim kakav nas tulum čeka idući tjedan. Sve je spremno i jako mi je drago da nam dolaze Žiga i Miha iz Artifexa. Evo baš su se prošli tjedan vratili sa World of Dance France, gdje su odradili odličan show i pokazali znanje. Ika, koju već svi u Hrvatskoj obožavaju, dolazi sa dancehall radionicama nakon 2 mjeseca provedena na Jamajci. Svi smo nabrijani i jedva čekamo da krene.“- Saša Krnetić, voditelj i glavni koreograf ADF-a.
„Kings of Style“ je natjecanje otvorenog tipa, što znači da se mogu prijaviti i skupine i plesači koji nisu članovi Hrvatskog show dance saveza (HSDS). HSDS je nacionalni plesni savez koji danas broji gotovo 1600 registriranih plesača, odnosno 23 plesne udruge kao članice Saveza i to iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Dubrovnika i Osijeka. Plesači, članovi HSDS-a, postižu izvanredne uspjehe na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima u svim dobnim skupinama i plesnim kategorijama.

PROGRAM CIJELOG FESTIVALA:
29.04. – Super Super Klub (Radnička 27), od 20.00h
Allstyle Royals (5vs5 allstyle battles) + AFTER PARTY

30.04. – MS Voćarska (Voćarska 71)
Dancehall radionica 1 Veronica „Ika“ Bernardis, 19.30 – 21.00h
Dancehall radionica 2 Veronica „Ika“ Bernardis, 21.15 – 22.45h

01. – 03. 05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16
II. Otvoreni Kup Hrvatske u street plesovima

01.05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16
Battle Kings (2vs2 bboy battles), od 18.30 – 22.00h

01.05. – Super Super Klub (Radnička 27)
Who Got The Ju!ce (1vs1 theme battles) – od 22h + AFTER PARTY

02.05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16
WORKSHOP 1 ARTIFEX CREW (Žiga Mlakar i Miha Furlan), 16.30 – 18.00h

02.05. – klub KSET (Unska 3)
Phat KSET presents CALI AGENTS – KOS AFTER PARTY
03.05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16

KINGS OF STYLE 2015 – FINAL NIGHT

Ulaznice za sve evente možete kupiti na ulazima!
II KUP HRVATSKE U STREET PLESOVIMA: dnevna karta 20 kn, trodnevna 50 kn
ALLSTYLE ROYALS, BATTLE KINGS i WHO GOT THE JU!CE: svaki event po 20 kn
CALI AGENTS koncert: 40 kn (za KOS i UFBB sudionike – 30kn)