SILENTE: novi singl / novi album / dva koncerta u Tvornici

silente1

„Na omotu CD-a, a i na drugim stvarima koje se tiču Silente vizualnog identiteta, radio je dubrovački dizajner Andrej Đukić, s njime smo surađivali na prvom albumu, s njime ćemo raditi i dalje. No, dobili smo nevjerojatan poklon od dviju slikarica koje svoj projekt nazivaju “DiobaNaOba” i morali smo ga nekako podijeliti s fanovima. Odlučili smo tiskati jednu seriju CD-ova s naslovnicom i knjižicom u koju su ubačene sve slike koje su nam Nikolina Japunčić i Mia – Maria Škoda naslikale. Radi se o jedinstvenom načinu vizualnog razumijevanja pjesama s novog albuma. Taj omot CD-a bit će posebno izdanje, krenut će u prodaju zajedno s originalom, a nakon što se rasproda više ga nećemo tiskati, ” poručuje Silente.

Album „Neće rijeka zrakom teći“ svoje veliko koncertno predstavljanje imat će 8. i 9. svibnja na koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture. Neće to biti prvi puta susret Silentea i te kultne dvorane; naime krajem 2013. bend je zbog velikog interesa koncert iz Malog pogona „preselio“ u veliku dvoranu. U ovih gotovo godinu i pol Silente su „napravili“ nekoliko izuzetnih koraka: osvojili Porina u kategoriji Novi izvođač godine, nagrađeni su nagradom Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije “Music Pub”, te nagrada Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40.
Singlovi “Terca na tišinu”, “Morski ljudi, morske žene” i “Još jednom” dohvatili su najviša mjesta brojnih top lista, a na YouTubeu imaju kombinirano gotovo četiri milijuna pregleda. Na to još treba dodati i zavidan broj koncerata koji su ovaj pop-rock bend odveli uzdruž i poprijeko Lijepe naše, ali i šire.