U prodaji 2CD-a i knjiga “Hitovi 80-ih”

hitovi 

U prodaji je dvostruki CD s 30 pop rock hitova iz nezaboravnh osamdesetih i knjiga ‘Hitovi 80-ih’ ! Izdanje nudi  30 bezvremenskih melodija koje prepoznajete već pri prvim taktovima. Nema premotavanja kazete, petljanja trake ili vraćanja gramofonske igle, samo na repeat  i zaplešite.
“Footloose” (Kenny Loggins), „Dr. Beat“ (Miami Sound Machine) , “99 Red Ballons” (Nena), ”Living in America” (James Brown), “Eye of The Tiger” (Survivor), „The Final Countdown“ (Europe), „No Mercy“ (The Stranglers), samo su neki od hitova koji su i danas neizostavni dio svih događanja na temu osamdesetih godina prošlog stoljeća.“Glazba osamdesetih? Ono što je utjecalo na glazbu tog desetljeća, ujedno je i promijenilo cjelokupno glazbeno tržište. Naime, 01.08.1981. godine počinje emitirati MTV. Uz to, jednako bitno, dogodio se veliki tehnološki skok – pritiskom na gumb mogli ste replicirati zvuk cijelog orkestra ili npr. mogli ste programirati bubnjeve ili digitalno pohraniti zvuk. Nadalje, nestale su granice između crnog i bijelog zvuka, soul, rock, pop i disco postaju glazbena cjelina.

I još štošta toga je obilježilo osamdesete godine…Glazba je neizbježna i danas lako dostupna. Čujemo je na ulici, na telefonu, u prodavaonici, u dizalu … I kada je svugdje, glazba gubi na svojoj vrijednosti, jer je čujemo, ali ne slušamo.I zato je nastala ova kompilacija hitova osamdesetih – za slušanje. ” iz uvoda knjige, autora Daniela Berdaisa.
Uz dva CD-a objavljena je i knjiga s tekstovima odabranih pjesama i opisom najzanimljivijih događaja koji su obilježili ovo šareno desetljeće!
Iz široke lepeze važnih i zabavnih događaja, izdvojili smo samo neke. Primjerice prisjetili smo se Rubikove kocke, rođenja prvih blizanaca iz epruvete, smrti druga Tita, Dire Straitsa u Splitu, top listi, nuklearne katastrofe, smrti Andyja Warhola, filmova Rocky i Footloose u kino dvoranama te bezveremenskih hitova koji su osvojili radio postaje…
“Hitove 80-ih” izdaje RTL/Menart, a  izdanje potražite na kioscima Tiska, u Tisak media centrima i na prodajnim mjestima iNovina i Hrvatske pošte po cijeni od samo 49,90 kuna!