ODABRANE SKLADBE ZA 57. SPLITSKI FESTIVAL

festival

Direkcija Splitskog festivala odabrala je 24 nove skladbe koje će biti izvedene na 57. izdanju našeg najstarijeg festivala zabavne glazbe, Splitskog festivala, u subotu, 8. srpnja 2017.”Izuzetno smo zadovoljni pristiglim skladbama i bilo je vrlo teško između 326 prijavljenih odabrati 24 pjesme koje će se predstaviti na Prokurativama. Odabrali smo one, po našoj prosudbi, najkvalitetnije i vjerujemo da imamo što pokazati jer ove godine uz već etablirana imena autora i izvođača predstavit će se i neka vrlo kvalitetna, mlada imena čije vrijeme tek dolazi. Tako ćemo ove godine na Prokurativama ponovo vidjeti talentiranu Miju Dimšić koja je prošle godine debitirala na Splitu sa pjesmom “Život nije siv”, te je još uvijek jedna od najemitiranijih pjesama u radijskom eteru”, rekao je direktor festivala Tomislav Mrduljaš.
Na ovogodišnjem festivalu nastupit će prošlogodišnji pobjednik Mladen Grdović, miljenica splitske publike Danijela Martinović, a nakon puno godina na splitskoj pozornici zapjevat će i Krunoslav Kićo Slabinac. Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg festivala je da ćemo čuti i nikada objavljenu skladbu legendarnog Dina Dvornika u izvedbi mladog pjevača Lovre Lučina.
Svakako, pred nama je zasigurno još jedan odličan festival koji je u proteklih skoro šest desetljeća iznjedrio brojne bezvremenske pjesme. Vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti, te da će i nakon ovogodišnjeg izdanja pjesme živjeti dugo i rado se slušati.