Mel Camino singlom i spotom “One Night Stand” najavljuje novi album

 

 

Prvi put nakon četvrtog albuma “Kad? Sad!” koji je kod većine glazbenih kritičara dobio vrlo dobre recenzije, grupa Mel Camino predstavlja prvi dio novog materijala – singl provokativnog imena “One Night Stand”.
Iako naziv pjesme to nagovještava, bend se nije okrenuo engleskom jeziku nego su radni naziv pjesme odlučili ostaviti jer je bolje zvučao od prijevoda na hrvatski jezik, a jasno dočarava o čemu je riječ bez dodatnog pojašnjavanja. Pjesma je pomalo stadionskog naboja, vrhunski isproducirana od strane Hrvoja Prskala (Bang Bang, Jurica Pađen & Aerodrom…) s povremenim electro momentima – opisujući bez lažnog moraliziranja onu lijepu, svjetlu, ali i tamnu stranu neobaveznih odnosa na jednu noć.

Po prvi put od osnutka autorski iza glazbe stoji čitav bend, a iza teksta već poslovično frontmen i kantautorska konstanta benda – Zlatko Majsec. Produkciju, miks i master radio je Hrvoje Prskalo.
Spot je sniman na otoku Hvaru početkom listopada kad je istovremeno bilo taman toliko toplo i taman toliko svježe da se 3 dana snimanja (i popratne zabave) mogu ugodno provesti vani, odnosno uzduž i poprijeko čitavog tog divnog otoka. Spot je osmislila, režirala, montirala i odigrala/odglumila glavnu ulogu Dora Butković dok je za kameru i bodrenje kad se već padalo s nogu (štikli) bio zadužen Borna Obranović. U coloringu je od velike pomoći bio Ante Delač. Dorin “sparing partner” u spotu je frontmen Mel Camina Zlatko Majsec.
Mel Camino već imaju spremne i druge materijale za novi studijski album, tako da ova glazbena avantura nije samo “one night stand”.