Diskodelija krajem svibnja objavljuje treći studijski album “Sveluzija”

Diskodelija, četveročlani šibenski bend koji u proteklom desetljeću uspješno eksperimentira s mješavinom raznih glazbenih pravaca, od post punka, rocka i noisea, priprema se za izlazak novog studijskog abuma “Sveluzija” koji službeno izlazi 28. svibnja 2021. godine.
Treći studijski uradak stiže nam nakon punih pet godina koliko je prošlo od posljednjeg izdanja “Crvotočina” koji su mediji okarakterizirali pravom energetskom bombom.


Album “Sveluzija” na jednom će mjestu okupiti osam pjesama, a naziv je dobio prema posljednjoj, istoimenoj pjesmi u trajanju od 11 minuta. Treće izdanje bend doživljava kao logičan nastavak svega onoga što stvaraju i iza čega stoje, dok je velik dio ovih pjesama bio u fazi stvaranja već u vrijeme objave njihovog prethodnika.
Cijeli materijal snimljen je i miksan u Zagrebu te će i ovaj put produkciju potpisati Ante Prgin-Surka. Album “Sveluzija” najprije će biti dostupan u digitalnom obliku, a nešto kasnije i u drugom formatu.
Najavni singl “Stvarnost” uz prateći video spot biti će dostupan na dan izlaska albuma te će poslužiti kao savršen uvod u novu kreativnu fazu benda koju s nestrpljenjem iščekujemo.