Legendarni Dado Topić u suradnji s novogradiškim Rockerima predstavlja rock baladu “Tragovi sudbine”

Dado Topić, legendarni frontmen kultne grupe Time, vratio se nakratko u svoju rodnu Novu Gradišku gdje se upoznao i odlučio na suradnju s članovima tamošnjeg benda Rockeri, čiji sastav čine gitarist Bora Živković, basist i vokal Danijel Kao te bubnjar Jan Marton, koji je zauzeo mjesto dosadašnjeg Dine Podgornjaka.
Rezultat ovog sraza dvaju generacija je rock balada “Tragovi sudbine”. Nakon prva četiri, Rockere je za peti singl, na ideju njihovog glazbenog producenta Branimira Jovanovca Banija, sudbina spojila s Dadom Topićem koji je pjesmi dao svoj prepoznatljivi prizvuk i nevjerojatnu emociju. Iako već u 71. godini života, pionir rock kulture u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji se i dalje čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere.

Premijernu live izvedbu “Tragovi sudbine” doživjeli su već na 25. Novogradiškom glazbenom ljetu 12. kolovoza, gdje su Rockeri uz Dadu Topića bili predgrupa Parnom valjku. Sudeći po dojmovima publike, „dobar rock daleko se čuje” izreka je koja najbolje opisuje ovaj hit, koji će bez sumnje vrlo brzo osvojiti srca slušatelja diljem regije.
Pjesmu Rockera i Dade Topića potpisuje Mario Vestić, jedan od naših najznačajnijih autora, dok je autor aranžmana Zlatko Grgić, a produkciju je radio Branimir Jovanovac Bani u čijem je studiju Mak u Gradištu pjesma snimana, miksana i masterirana. Kako Dado radi na svom novom materijalu u studiju Željka Nikolina u Osijeku, zajednička ideja je bila da Dado za ovu pjesmu ne mijenja studio i da svoj vokal snimi u okruženju na koje je navikao, što se na kraju pokazalo vrlo dobrom odlukom.
Željko i Bani odvirali su klavijature, a na pjesmi su još gostovali Daria Hodnik i Krešimir Kaštelan. Spot za pjesmu “Tragovi sudbine” režirao je Marko Zeljković Zelja.