U prodaji drugi album kantautorice Mirne Škrgatić inspiriran pop i rock glazbom 60-ih i 70-ih

“Posljednji trend” naziv je drugog studijskog albuma riječke glazbenice Mirne Škrgatić, odnosno njezin prvi album za Croatia Records i prvi album žešćeg zvuka za koji kaže da je inspiriran pop i rock glazbom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a koju je intenzivno slušala u razdoblju stvaranja albuma.
Mirna Škrgatić pripada novoj generaciji kantautorica, odnosno umjetnica sa specifičnim izričajem, a koja je u vrlo kratko vrijeme dobila sjajne kritike javnosti i struke. Uz odlične vokalne sposobnosti veže je i smisao za skladanje i pisanje, a u svemu tome vidjela je producenta Marka Mrakovčića kao osobu koja će se znati prilagoditi njezinim ambicijama te učiniti ovaj materijal još konkretnijim i izazovnijim za slušatelja.


Album je nazvan po jednom od singlova, a riječi “Posljednji trend” objedinjuju aktualni trenutak koji pjesme tematiziraju, od kojih su neke vrlo osobne, dok se većina osvrće na vrijeme i društvo u kojem živimo. Osim pjesme “Posljednji trend” na albumu se nalaze i preostali singlovi “Usne grizem”, “Strašila”, “Draga moja” feat. Ivana Kindl i aktualni “Idemo van”. Uz to na albumu je još sedam potpuno novih pjesama, a sve skupa možda naizgled djeluje prilično različito, ali zahvaljujući aranžmanima Marka Mrakovčića dobiva novo ruho i tvore jednu zajedničku, smislenu cjelinu – baš onako kako je Mirna zamišljala i htjela.
“Posljednji trend”, drugi album Mirne, možete kupiti od danas na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna, a dostupan je i na webshopu te svim streaming servisima.
Mirna ujedno traži i pomoć svoje publike. Naime, za aktualni singl “Idemo van” ima želju da dugoročno postane zapis promjena našeg vremena, onaj pozitivni. Stoga poziva publiku da joj pomogne u kreiranju vol. 2 video zapisa ove cijele priče. Ovo je razdoblje kad mnogi više nego ikad mobitelima, fotoaparatima i kamerama bilježe svoje trenutke slobode, putovanja, dobrog raspoloženja, druženja i izlazaka. Stoga poziva sve koji žele svoje trenutke veselja i sreće podijeliti sa svijetom i trajno ih obilježiti javno, da svoja videa i fotografije šalju na e-mail adresu idemo.van.vol2@gmail.com ili da se jave Mirni u inbox njenog Facebooka ili Instagrama.