Promijenite svoje navike tijekom vikenda i smršavite uz ovih 5 savjeta

Usvajanje zdrave prehrane i uključivanje rutine vježbanja u naš svakodnevni život najbolji je način da izgubimo težinu. Dat ćemo vam nekoliko sjajnih savjeta kako da promijenite svoje navike i tijekom vikenda, kako biste dodatno pospiješili gubitak težine.

Ako osoba gubi težinu na zdrav i efikasan način, to je zato što je poboljšala svoje životne navike i bila je disciplinirana i dosljedna u svojim pokušajima da smanji tjelesnu težinu.

Želite li i vi postići isto? U tom slučaju, čitajte dalje!

Kako bi smršavili, ljudi se trude da tijekom tjedna budu dosljedni i motivirani za vježbanje ili provođenje dijete. Ali što se događa kad ne znaju kako održati tu rutinu vikendom ili praznicima? Dolazi do toga da ne ostvaruju svoje ciljeve i doživljavaju takozvani efekat odbijanja.

Nažalost, dva dana slobodnog vremena mogu upropastiti pet dana treninga. Čak mogu pokvariti tjedne dobrih navika. Dakle, možete se zapitati: što mogu napraviti? Ne zabavljam se tijekom tjedna. Moram li se suzdržavati i vikendom?

Izgubite težinu tako što ćete promijeniti navike tijekom vikenda
Tijekom vikenda možete se prepustiti nekim slatkišima. Međutim, to ne znači da trebate biti neumjereni. Pored toga, trebate se kretati. Ne preporučuje se da pojedete veliku porciju deserta ako se ne krećete do ponedeljka.

Ne morate ići u krajnosti i odraditi cijeli trening da biste sagorjeli desert kojem ste se prepustili. Jednostavno se možete odlučiti za rekreativne aktivnosti, koje ne samo da će vam pomoći da se krećete i sagorite kalorije, već i da se zabavite.

Hajde da pogledamo neke ideje.

Ples
Ovo je odlična aktivnost za gubitak težine. Ako ste ikada dugo plesali na zabavi ili u klubu, vjerojatno ste se osjećali prilično iscrpljeno. Međutim, da biste uživali u tome, ne morate piti puno alkohola (ili soka) i jesti brzu hranu! Ako vam je cilj da smršavite, alkohol i nezdrava hrana neće biti dobri saveznici. Dakle, ako se želite osvježiti tijekom plesa ili zabave, preporučujemo vam da pijete vodu.

Ples vam pomaže fizički, mentalno i emocionalno. Također doprinosi gubitku težine i poboljšava tjelesnu građu. Ovo se direktno odražava na vaše zdravlje smanjenjem rizika od bolesti, navodi se u članku objavljenom u časopisu Circulation Research.

Ustvari, stalno kretanje ne samo da pogoduje sagorijevanju velikog broja kalorija, već i:

▪ poboljšava zdravlje srca,
▪ aktivira vaš metabolizam,
▪ jača vaše zglobove i kosti,
▪ potiče fleksibilnost.
Pored toga, smijete se i oslobađate se napetosti.

Promijenite svoje navike u prehrani tijekom obiteljskih izlazaka
Izlazak s obitelji ili prijateljima radi fizičke aktivnosti odličan je način da smršavite tijekom vikenda. Planiranje šetnji i planinarenja motivirat će vas da tako i nastavite. Ovo će učiniti da vaše tijelo sagorijeva kalorije i bude aktivnije. Obiteljski izlasci su dobra zamjena za vježbanje u teretani tijekom vikenda: dobit ćete dosta kardio treninga i druženja.

Ako obično vježbate tijekom tjedna ili vaš posao uključuje veliki fizički napor, ovo će vam pomoći da održite svoje tijelo aktivnim. Pored toga, grupne aktivnosti su uvijek veoma dobar društveni stimulans.

Izgubite težinu šopingom
Koliko god to izgledalo nevjerojatno, kupovina nam pomaže da izgubimo težinu. Duge šetnje te oblačenje i skidanje odjeće pokreću vaš metabolizam: sagorijevaju se kalorije i stimuliraju mišići. Iako se možda ne čini tako, to je aktivnost vrlo slična džogiranju, trčanju ili plesu. Ustvari, sličnija je ovom posljednjem jer također potiče razvoj društvenih vještina kad se radi u društvu. Osim toga, činjenica da ćemo dobrom kupovinom izgledati bolje, također vam daje pozitivan stimulans u smislu raspoloženja.

Očigledno, ova aktivnost nema iste efekte kao intenzivne vježbe, ali će dati rezultate. Svi su se u nekom trenutku nakon kupovine osjećali umorno, i to nije slučajnost!

Obavezno spremajte zdrave recepte
Ne možemo izlaziti iz kuće svakog vikenda, bilo zbog zdravlja ili jednostavno zato što pada kiša ili imamo puno posla. Međutim, to ne znači da ne možete učiniti nešto da izgubite težinu dok ste još aktivni. Istraživanje određenih namirnica koje su dobre za vaše zdravlje pomoći će kad je u pitanju primjena novih recepata. Ovo će vas također zaokupiti tijekom vikenda i pomoći vam radnim danima.

Rafinirano brašno možete zamijeniti integralnim i izabrati zdravije alternative šećeru kao što su stevija ili med. Također, zapamtite da je adekvatan unos vlakana neophodan za poticanje sitosti i na taj način mršavljenje.

Promijenite vikend navike i smršavite u društvu partnera
Uključivanje obitelji ili partnera u sve aktivnosti tijekom vikenda značajno pojačava vašu želju i šanse da izgubite težinu. Možete uključiti svog partnera u sve gore navedene navike. Plešite s patnerom, idite u kupovinu, kuhajte zajedno, imajte seks i šetajte.

Promijenite svoje navike tijekom vikenda i krećite se više kako biste smršavili
U ovom članku smo vam pokazali da postoji nekoliko alternativa za zabavu vikendom koje zapravo mogu promovirati zdrav način života i gubitak težine. Na kraju krajeva, ako želite postići različite rezultate, ne možete uvijek raditi istu stvar!

Promjenom nekoliko jednostavnih navika u svom životu možete steći zdravlje i vitalnost. Gledajući sebe drugačije, osjećat ćete se drugačije! Pa što čekate? Uživajte u vikendima, nastavite se kretati i izgubite težinu!