Šumski – novi singl i odbrojavanje do kraja crowdfunding kampanje!

Crowdfunding kampanja zagrebačke grupe Šumski bliži se kraju! Kampanja traje do četvrtka 30.6. u ponoć, a momcima fali još malo do cilja – prikupljanja dijela sredstava za novi Šumski album Kolobari koji će biti objavljen na jesen.
A četiri godine nakon objavljivanja uspješnog albuma Ostrvo ledenog kita, Šumski nam se ponovno javljaju, ovaj put singlom Vinodol kojim najavljuju novi album.
Zvučnu sliku Vinodola krase repetetivni rif na basu i gitari, sirovi zvuci saksofona i plesni ritam bubnja. Repetetivnost rifova podcrtava tematiku teksta pjesme koji se poigrava besmislenošću svakodnevne egzistencije u suvremenom društvu u kojem vlada surovi egoizam i konzumerizam.


Apelom za solidarnije društvo u vidu mikro provokacije sjećanja na ono prošlo koje je tu solidarnost imalo upisano barem u svojim postavkama, Šumski se trude izići iz tjeskobnih krugova u san ili u snove o nekom boljem društvu.
U pjesmi Vinodol gostuju dvojica odličnih muzičara – američki jazz saksofonist Dan Kinzelman i talijanski heavy metalac sklon klasičnoj glazbi Giuseppe Iampieri, na čembalu.

Pjesmu Vinodol premijerno poslušajte na YouTube-u.
Podrži Šumsku crowdfunding kampanju na linku: bit.ly/sumski-kolobari