“Farewell” je gorko-slatka glazbena posveta neizbježnim rastancima sjajne kantautorice Barbare Munjas

Barbara Munjas, jedna od najsvestranijih kantautorica na sceni, u ožujku je objavila svoj dugoočekivani prvi samostalni album “Right Place & Right Time”. Album je lovorikama ovjenčala domaća glazbena kritika, osvojio je i srca publike, a nakon singlova “I Will Be Standing”, “Gone back” i “Like I Wanted stiže “Farewell” – gorko-slatka glazbena posveta neizbježnim rastancima.

“Ovo je pjesma koja u meni istovremeno budi osjećaj sjete i olakšanja jer je suština njene priče promjena. Predstavlja čišćenje od ustajalih odnosa i nagovještaj svježine. U njoj se pozdravljam sa svim dragim ljudima s kojima je moje vrijeme isteklo ili na duže vrijeme stalo. Nekad se u životu ne mora ništa dogoditi već jednostavno dođe do zahlađenja, zasićenja, putevi se raskrste, interesi promjene, a najbolje je ako se ne držimo pretjerano za te uspomene, tj prošla prijateljstva. Treba ih čuvati u sjećanjima no ne i dozvoliti im da nas preuzmu.” o pjesmi je otkrila Barbara.

 

Kao i uvijek do sada, Barbara poseban naglasak stavlja na vizualni segment koji nadopunjava njezinu glazbenu ekspresiju. Prateći video spot slijedi emociju pjesme, a režirala ga je i snimila Barbarina dugogodišnja suradnica Ana Knežević koja je savršeno pretočila osjećaje u sliku i atmosferu. Spot se kroz slike sjećanja bavi s jednom vrstom rastanaka, rastankom u kojem nema gorčine, bijesa i neprihvaćanja, odrasli rastanak tj. rastanak zrelih osoba.
“Ovaj audiovizualni uradak istražuje psihološki i emocionalni put prekida. Od žaljenja, prisjećanja lijepih trenutaka i uspomena, do promjene koja donosi osjećaj konačne rezignacije i mira s donesenom odlukom.
Lajtmotiv koji se pojavljuje kroz cijeli narativ, traper jakna je mladića koja se pojavljuje u svim narativnim fazama i koja protagonistkinju drži kao zatočenicu odnosa. Upravo zato spot kulminira njenim paljenjem u vatri te tribalističkim slavljem kojim se ona oprašta od sjećanja i uspomena na odnos.”, ispričala je Ana Knežević.

Produkciju pjesme potpisuje Alen Bernobić koji kaže da je aranžmanski ovo jedna ‘light’ pjesma koja nadopunjava sve ono što je već nametnuto u suštini s gitarom i vokalom, a glavni pokretač koji pjesmu gura u neki plesni groove je bas linija Marka Kalčića koja ide neumorno, poput kakvog vlaka.

Publika će “Farewell”, kao i druge Barbarine glazbene poslastice, imati priliku uživo čuti u zagrebačkom klubu Dva Osam u četvrtak 22. rujna s početkom u 21 h. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn ili na dan koncerta po 70 kn. Više informacija o događaju i ulaznicama saznaje na linku: https://dvaosam.com/event/164-barbara-munjas

Pjesma “Farewell” dostupna je na svim streaming servisima.