Izvadite plesne cipelice jer stigao je Groovetastic! Poslušajte njihov prvi singl “Ja sam posljednja”


Ime Groovetastic kovanica je urbanog rječnika i rezultat je zajedničke teme svih pjesama grupe – a to je da postoji taj funky house groove zbog kojeg sve pjesme, čak i kad su nježne i ljubavne, ne mogu biti spore i tužne. Taj ritam vas jednostavno drži, a Groovetastic se nada i da vas podiže iz lošeg mentalnog stanja.
Groovetastic su pjevačica Sabina Špoljar, skladatelj i producent Davor Devčić te tekstopisac Anđelko Preradović. Sve je krenulo spontanim razgovorom Anđelka i Davora što ih glazbeno zanima i zabavlja, te kako imaju feeling da na sceni ima mjesta za nekog s ovako jasno određenim stilskim pristupom.

 


Sabina Špoljar javila se na audiciju bez nekih velikih očekivanja, sa željom da čuje ideje i vidi ima li njezin pjevački talent profesionalno odobravanje. “Na audiciju sam stigla pripremljena kao štreberica, naučila sam demo pjesmu i dečki su bili iznenađeni što znam kompletan tekst napamet. Pod velikom tremom sam prvi put počela pjevati u studiju, vjerojatno sam promašivala note, ali oni su bili oduševljeni da su već tijekom prve probne izvedbe zadovoljno klimali glavama u ritmu.”.

Ekipa iz Groovetastica je godinama u ovom biznisu, iskustvo je tu. Svoje radove pustili smo prijateljima, suradnicima, poznatima, ali nam treba potvrda publike a.k.a. slušatelja.

“Postoji ta velika količina informacija, novih pjesama, imena, sadržaja koji nas svakodnevno pogode ili mimoiđu. Svaka reakcija na naš rad i naše pjesme nas veseli. Ako ljudi i ne vole što čuju, barem su imali prilike valorizirati naš rad i to cijenimo. Ne doživljavamo se kao materijal za stadionske događaje – ali voljeli bismo naći glazbene istomišljenike i ostaviti nešto pozitivnih i feelgood pjesama u fonotekama radio stanica.

Pjesma “Ja sam posljednja” dostupna je na svim streaming servisima.