Southern Rock Night u Zagrebu uz Odina Sokača i legende britanske blues i rock scene

Talentirani Odin ‘Bluesboy’ Sokač, četrnaestogodišnji zaljubljenik u glazbu i najmlađa blues zvijezda Hrvatske za kraj jeseni dovodi u Zagreb legende britanske blues i rock scene. United Blues & Rock Explosion svojom mješavinom bluesa, southern rocka i soula s duhom Woodstocka jamči izuzetnu blues večer i uzbudljiv nastup, a domaćin u zagrebačkom klubu History (Tkalčićeva 68) u utorak, 13. prosinca 2022. bit će upravo Odin Sokač koji je svojim talentom zaokupio pažnju i osvojio naklonost nekih od najjačih imena žanra i ambasadora domaće blues scene, našeg najpoznatijeg usnoharmonikaša Kreše Oremuša i Borisa Hrepića (Sunnysiders).
Odin je uspon na hrvatskoj i inozemnoj blues-rock sceni započeo 2022. predstavljanjem debitanstkog singla “The Wild West War” za diskografsku kuću Dancing Bear. Ubojita blues-rock skladba oduševljava na prvu svojim viskoznim alternativnim rock zvukom i moćnim ritmičkim strujama. Nakon brojnih live nastupa od Thrill Blues Festivala i 1. Međimurje Blues Festivala do solo gaža ovog ljeta na Pagu, Odin je odradio showcase na švicarskom Vallemaggia Magic Blues festivalu gdje je osobno oduševio Raya Fricka, ikonu njemačke blues scene i osnivača projekta United Blues & Rock Explosion. U društvu ovih legendi, Odin planira u Zagrebu pružiti uvid u bogat i inspirativni solo materijal kojeg će uskoro objaviti na prvom studijskom izdanju u nakladi Dancing Beara.

United Blues & Rock Explosion iskustvo je koje se ne propušta. Projekt s ciljem predstavljanja glazbe vrsnih i odabranih glazbenika iz različitih dijelova svijeta (Velike Britanije, Njemačke, Argentine i Hrvatske) održava tradiciju blues & rock glazbe živom. Četiri pjevača u bendu – Peter “Sarge” Frampton, George Glover, Ray Frick i Johnnie “Guitar” Williamson donose na pozornicu širok raspon interpretacija, stilova i vlastitih skladbi.
Više od 30 godina Britanac George Glover glazbeni je temelj legendarnog Climax Blues Banda koji su redoviti gosti rock festivala, stadiona i klubova diljem svijeta. Ovaj veliki glazbenik već je više od 40 godina utjecajan dio britanske blues scene. Uz to što još uvijek svira rock s CBB big bandom, tijekom posljednjeg desetljeća osnovao je razne bendove pod vodstvom njemačkog blues glazbenika Raya Fricka, kao što su The Blues Hunt s Lesterom Huntom na gitari i vokalu i britanski Blues & Rock Explosion, kojim obilaze turneje i festivale s gostujućim glazbenicima kao što su Steve Gibbons, Danny Handley (Animals & Friends), Keith Thompson, Danny Bryant, najbolji hrvatski usnoharmonikaš Krešo Oremuš, a ovom prilikom projekt predstavljaju i u društvu jednog od “mladih lavova” blues & rock glazbe – Odina Sokača. Ovaj glazbeni nastup ponovit će 15. prosinca pred slovenskom publikom u Mariboru u Narodnom domu u istom postavu.