Daleka obala: Veselimo se koncertu u Tvornici

Nakon velike turneje koja je obilježila 2022. i obuhvatila nezaboravne nastupe u zagrebačkom Domu sportova te na splitskim Gripama, Daleka obala spremna je ovu sjajnu koncertnu godinu zaokružiti koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture u petak, 9. prosinca 2022., gdje će uz pjesme s najnovijeg, hvaljenog studijskog albuma ”Kao sad” izvesti najveće hitove iz najsjajnijih razdoblja svoje karijere i podsjetiti sve zašto i kako su postali i ostali tako veliki.

”Veselimo se Tvornici, ona je pandan Kulušiću, kultnom koncertnom prostoru u kojem smo prvi put nastupili prije više od 30 godina. Tvornica je ujedno prostor jako dobar za postizanje bliskog kontakta benda i publike, a kako mi volimo da publika aktivno sudjeluje u koncertu izuzetno se veselim tom nastupu. Očekujem da ćemo svirajući, unutar benda postići taj osjećaj zajedništva i zadovoljstva koji će poput vala preplaviti sve prisutne. U set listu smo ukombinirali i pisme s novog albuma pa će i to, nadam se, biti pozitivno osvježenje”, poručio je Zoran Ukić.

Omiljeni dalmatinski rock sastav tijekom ove koncertne godine svojim sviračkim žarom vratio nas je u doba najboljih svirki, a publika je gotovo dvadeset godina čekala zapjevati uživo s bendom. Ta opipljiva veza Daleke obale i njihovih fanova posebno je došla do izražaja u nedavno objavljenoj live verziji svevremenskog hita “Noć je prekrasna (Dom sportova 2022)”, pjesme koju je Daleka obala izvela kao krunu spektakularnog nastupa u Domu sportova i koja je u novom kreativnom i sviračkom ”buđenju” Daleke obale postala svojevrsni sinonim sjajne svirke i sinergije s publikom. Objavom ove pjesme, koja zaista nikada nije zvučala bolje, Daleka obala i Dancing Bear najavljuju istoimeno koncertno izdanje koje će digitalno biti objavljeno već 16. prosinca.


Daleka obala zagrijala je i svoj kreativni stroj te krajem studenog 2022. u eter lansirala povratnički album “Kao sad”, prvi studijski album nakon više od 20 godina, koji je odmah stekao status najboljeg povratničkog albuma u posljednjih nekoliko desetljeća. Kritika i publika već su zaključile da Daleka obala s albumom “Kao sad” zvuči kao ona iz njihovih najboljih dana. Nesumnjivo, Daleka obala spremna je ostaviti neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i stvoriti himne za nove generacije.

”Drago nam je da nas je kritika zajedno sa publikom podržala na ovom našem putovanju. Hvala im na tome. Mnogi od njih stasali su uz pjesme koje su slušali njihovi roditelji tako da su im pjesme Daleke obale u krvotoku od prvih koraka”, zaključuje Boris Hrepić.

Album ”Kao sad” pronađite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama ploča, na dancingbear.hr te na svim streaming servisima.. Ulaznice za zagrebački koncert u Tvornici kulture nalaze se u pretprodaji po cijeni od 110 kuna, dok će na dan koncerta koštati 130 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.