Izdanje La Femme grupe Karlowy Vary najprodavaniji je album originalno objavljen izvan Hrvatske

IzIdanje La Femme (Matrix Musik) grupe Karlowy Vary najprodavaniji je album originalno objavljen izvan Hrvatske. Radi se o jedinoj ploči zagrebačkog novovalnog i post-punk benda u kojem su, među ostalima, djelovali Tomo in der Mülhen i klavijaturistica benda Ekatarina Velika Margita Stefanović.

Pioniri post punk ere na našim prostorima, Karlowy Vary je djelovao između 1981. i 1986. godine, a njihov izričaj bio je pod utjecajma sastava tog doba poput Bauhaus, The Cure ili Joy Division. Diskografsko stvaralaštvo benda Karlowy Vary većinom se sastoji od demo snimki za tri izdanja, međutim, objavljen je tek jedan album i to La Femme 1985. godine. Godinu dana kasnije, članovi grupe Karlowy Vary odlučili su raspustiti sastav.

Prošlotjedni broj jedan, ploča Cracker Island (Parlophone/Dancing Bear) grupe Gorillaz nalazi se na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji album grupe Måneskin Rush! (Sony Music/Menart). Taylor Swift zauzima četvrto i peto mjesto s izdanjima evermore (Republic/Universal Music Hrvatska) i Midnights (Republic/Universal Music Hrvatska).

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na : Top lista prodaje_strana_10.