Premijera rock dokumentarca “Iz sve snage” s grupom Kojoti uskoro na ZagrebDox Festivalu

Kojoti, jedan od najboljih rock’n’roll bendova u regiji, jedni su od glavnih aktera u nadolazećem rock dokumentarcu “Iz sve snage” koji će svoju premijeru imati u četvrtak, 30. ožujka, u sklopu međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox u Kaptol Boutique Cinema.

Naime, upravo su Kojoti bili prvi bend koji se odazvao redatelju Dimitru Dimitrovskom i producentici Arijani Velić povodom snimanja samog dokumentarca, što je rezultiralo ponudom filmskog tima da snime video s koncerta kojeg su Kojoti održali u Zagrebu. Upravo tim povodom nastao je i nedavno objavljeni video spot za pjesmu “Sram” koja se smjestila na njihovom posljednjem studijskom albumu “Sve je pod kontrolom?”, čiji je video spot nedavno najavio sam dokumentarac koji će beskompromisno i kvalitetno pokriti bogatu rock’n’roll scenu 90-ih godina.

Bilo je potrebno godinu dana ‘rudarenja’ da dokumentarac napokon ugleda svjetlo dana na ZagrebDoxu, najvećem festivalu dokumentarnog filma u Hrvatskoj, a tim povodom oglasila se i producentica Arijana Velić.

“Kad smo počeli sa snimanjima, nismo ni slutili kakav zahtjevan i kompliciran proces je pred nama, ali svaki put kad bismo ajmo reć malo izgubili zamah, dogodio bi se nevjerojatni intervju s nekim od protagonista filma koji bi nam dao novi elan. Viduka i Marin iz Kojota bili su prvi koji su nam se odazvali i podržali nas na čemu smo im zahvalni” pojašnjava Arijana te pritom naglašava kako je spot za njihovu odličnu stvar “Sram” bio prirodni nastavak suradnje i prijateljstva, dok su samu pjesmu smjestili na odjavnu špicu jer nije iz perioda o kojem govore u filmu.


“Kojoti, Goran Bare, Urban, Hladno Pivo, Overflow, The Spoons, Messerschmitt stvorili su rock scenu 90-ih, a kako su te godine izgledale iz njihove perspektive, doznat ćete u filmu” zaključuje Arijana te otkriva kako će publika iz prve ruke doznati razloge raspada Laufera te još mnoštvo zanimljivih činjenica poput pravog značenja političke krilatice davnih vremena, Vrijeme je da se krene, kada je legendarna Baretova pjesma korištena u političkoj kampanji.

Nakon premijernog prikazivanja na ZagrebDox Festivalu 30. ožujka s početkom u 19:30, dokumentarac “Iz sve snage” posjetitelji će moći pogledati na istoj lokaciji i u subotu, 1. travnja u 22h. Više informacija potražite na službenoj stranici ZagrebDox Festivala, a ulaznice možete osvojiti i putem nagradne igre na Instagramu Dancing Beara.
Singl “Sram” slušajte na svim streaming servisima – https://lnk.to/KojotiSram